Krijgt een veganist wel genoeg eiwitten binnen?

Maya Papaya op maart 30, 2017

Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam, maar krijg je deze wel genoeg binnen als veganist? Of je dit nu jezelf afvraagt of bezorgde vragen vanuit je omgeving krijgt: in deze video legt Maya uit waarom je je geen zorgen hoeft te maken!

Op een onbewoond eiland

Maya Papaya op 

Heb jij daar nou ook regelmatig last van? Dat je opeens op een onbewoond eiland zit en je enige overlevingskans het eten van dieren is? Nee, Maya ook niet. Maar stel nou dat…

De wereld is toch al verpest

Maya Papaya op 

Waarom zou je nog moeite doen om deze wereld te redden als hij toch al is verpest? In deze video legt Maya uit waarom je best doen niét zonde is van je tijd.

Maar planten hebben toch ook gevoel?

Maya Papaya op 

Is het niet eigenlijk net zo zielig om planten te eten als dieren? Want planten hebben toch ook gevoel? In deze video vertelt Maya hoe je zoveel mogelijk plantjes kan redden (spoiler alert: door vegan te zijn).

Lastige vragen over veganisme beantwoord

Maya Papaya op maart 28, 2017

De vegan challenge is begonnen! Voor deze editie in april maakt Maya elke dag een video over een lastig aspect van veganisme waar vaak overheen wordt gekeken: sociale situaties waarin soms lastige/vervelende vragen worden gesteld over je keuze om veganistisch te eten/leven.

Gezonde herfstballetjes vol proteïne!

Charelle op oktober 27, 2016

Of je eiwitpoeder nodig hebt in een veganistisch dieet? Dat ligt eraan. Als je voldoende peulvruchten eet in combinatie met granen en zo nu en dan wat nootjes snackt, dan kom je al heel ver. Als je zeker wilt weten dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt, is het altijd handig om vegan eiwitpoeder in huis te hebben. […]

Plantaardig voeden van mijn baby

Anne Jitske van Daalen-Kuiper op oktober 25, 2016

Nu ik zwanger ben, popt er een behoorlijk doemscenario op in mijn hoofd. Wat als borstvoeding niet lukt? Welke plantaardige poedermelk kan ik dan aan mijn kindje geven? En is dat een goede vervanging? Ik ben in mijn queeste naar het vegan opvoeden van mijn kindje opzoek gegaan naar informatie hierover. Maar ik kwam totaal nergens op uit. Ik vond geen enkele poedermelk dat plantaardig is. Wat nu?

Haverkoekjes met maar 2 ingrediënten

Charelle op oktober 20, 2016

Dit recept voor koekjes met maar twee ingrediënten is veruit één van mijn favoriete vegan gerechten! De koekjes zijn super makkelijk om mee te nemen als snack naar je werk of naar school, maar vormen ook een prima geen-tijd-ontbijt. Het enige wat je nodig hebt is havermout en banaan en van daaruit kun je eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten (of niet). Wil je ze glutenvrij maken? Zorg er dan voor dat je speciale glutenvrije havermout koopt.

Koken en bakken zonder ei – 11 vervangers

Quirine Smit op 

‘Je eet dus geen dierlijke producten meer, maar hoe vervang je ei?’ Deze vraag krijg ik regelmatig en ik begrijp ook goed waarom. Voor mij was dit ook een lastige kwestie: ik vind ei nog steeds lekker en ik gebruikte het vaak in gerechten. Inmiddels weet ik dat je geen eieren nodig hebt, want er zijn een heleboel vervangbare producten. En weet je, de smaak van het gerecht wordt er helemaal niet minder om!

Een vegan kindje op komst: hoe doe je dat?

Anne Jitske van Daalen-Kuiper op 

Mijn vegan leventje verliep vrij rustig. Geen vervelende tegengeluiden uit de omgeving, op een enkele vervelende discussie na. En gaandeweg heb ik alles uitgezocht over plantaardige voeding, E-nummers, schoonmaakmiddelen en make up. Mijn bloedwaardes zijn helemaal goed; geen tekorten. Er bestond geen twijfel over mogelijk: ik wist precies hoe ik op een zo vegan mogelijke […]

Pagina: 1 2