Blog

Lees en kijk mee met onze bloggers en vloggers. Zij geven jou een kijkje in hun leven als veganist. Op zoek naar tips, recepten en informatie? Scroll snel verder!

Wie zijn onze bloggers & vloggers?


9
dec
2018

Edelgist – het gezonde alternatief voor kaas!

Kaas – een product wat veel mensen denken te gaan missen als ze veganist worden. Gelukkig bestaan er allerlei veganistische vervangers voor kaas, waaronder edelgist. In deze blog legt Ilona je uit wat edelgist is en hoe je het kunt gebruiken. Zo hoef je de lekkere hartige smaak van kaas nooit meer te missen!

Lees verder
door Ilona
6
dec
2018

Vegan eten in Japan

Pas was ik in Japan en gelukkig ging vegan eten daar best prima! Wel is het handig om wat voorbereid op reis te gaan dus in deze blog deel ik wat tips om vegan eten in Japan makkelijker te maken. Weet waar je op moet letten Het is in Japan best makkelijk om gerechten te [……]

Lees verder
door Elise
5
dec
2018

1001 smaken: vegan smaakmakers

Uiteraard willen ook veganisten graag elke dag heerlijke maaltijden eten, maar hoe maak je die? Met de juiste kruiden en sauzen in huis wordt dat meteen een stuk makkelijker. Anne-Fleur vertelt over haar favoriete smaakmakers en hoe je die kunt gebruiken om van bekende recepten een veganistische versie te maken.

Lees verder
door Anne-Fleur
5
dec
2018

Doe jij met mij mee? Vegan Fitmas/vlogmas

Yes het is bijna kerst en dat betekend VLOGMAS of zoals Jetse het noemt: Vegan fitmas. Want niet alleen neemt zij je de hele maand december mee in haar dagelijks leven. Ze geef je ook iedere dag een uitdaging, zodat we samen fit en gezond de decembermaand doorkomen!!

Lees verder
3
dec
2018

Waarom eigenlijk geen melk?

Veganisten drinken geen melk en gebruiken ook geen andere producten van zuivel, maar waarom eigenlijk? In deze blog legt Nicky uit waarom er zo veel leed achter zuivel zit en waarom plantaardige melk niet alleen diervriendelijker is, maar ook gezonder.

Lees verder
27
nov
2018

CO2 en een plantaardige levensstijl: hoe zit dat eigenlijk?

Het begint langzaam te landen: naast autorijden, vliegen en gasverbruik levert de consumptie van vlees een grote bijdrage aan het broeikaseffect. In 2008 bracht het Planbureau voor de Leefomgeving een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat minder vlees eten, of zelfs de overstap naar een vegetarische leefstijl, een stevige bijdrage kan leveren aan de afname [……]

Lees verder
13
nov
2018

Mijn eetclub – als thuischef aan de bak!

Anne-Fleur is lid van een eetclub. Eigenlijk is het ‘gewoon’ een groepje vriendinnen die gezellig kletsen en zo nu en dan iets heerlijks uit de keuken toveren. “Alsof je uit eten gaat”, vindt Anne-Fleur. Het groepje bestaat al 8 jaar en niet iedereen is veganistisch. Hoe moet dit nu?

Lees verder
28
okt
2018

Zoetigheid & baksels – vegan natuurlijk

Gooi die wortelen overboord en kies voor iets lekkers bij de koffie! Tegenwoordig bieden de supermarkten meer en meer vegan opties in het koek- en snoepvak. Maar zelf iets bakken is natuurlijk ook een overheerlijke optie. Op zoek naar tips? Klik door naar het artikel!

Lees verder
1 2 3 25