Wat is de VeganChallenge?

Tijdens de VeganChallenge daag jij jezelf uit om 1 maand lang een veganistische levenswijze te proberen. Je kunt natuurlijk ook anderen uitdagen dit samen met jou te doen.

Je kunt jouw VeganChallenge starten op elke dag van het jaar. Meedoen is helemaal gratis en je wordt tijdens de 30 dagen ook nog eens verwend met een nieuwsbrief vol informatie, recepten en andere feiten. De Facebookpagina, Instagram en het blog op onze website loodsen je door je challenge heen.

De VeganChallenge is één van de initiatieven van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Hoe werkt het?

Stap 1

Je schrijft je in via het inschrijfformulier.

Stap 2

Je ontvangt een bevestigingsmail op het e-mailadres wat je hebt opgegeven.

Stap 3

Je bevestigt je aanmelding in de bevestigingsmail.

Stap 4

Jouw VeganChallenge kan beginnen!

Stap 5

Op de door jou gekozen datum ontvang je de nieuwsbrief behorend bij dag 1, de dag erna de nieuwsbrief van dag 2, etc. In elke nieuwsbrief vind je het thema van de dag, interessante artikelen, recepten en andere weetjes.

Stap 6

Wij zullen je 30 dagen lang begeleiden en je kunt al jouw vragen stellen in de Facebook deelnemersgroep, per mail of bijvoorbeeld via Instagram.

Stap 7

Na 30 dagen zit jouw VeganChallenge erop en heb je waarschijnlijk een berg aan inspiratie opgedaan! Je kunt hierna van ons nog een evaluatie-email verwachten.

Als deelnemer van de VeganChallenge krijg je een digitale startersgids voor veganisten cadeau: Easy Peasy Vegan. Deze gids zit bomvol handige tips en tricks.
Ik doe mee

Wat is het doel?

Het doel van de VeganChallenge is om zoveel mogelijk mensen op een makkelijke manier kennis te laten maken met het veganisme. We doen dit omdat het veganisme onder andere bijdraagt aan de vermindering van dierenleed, een beter milieu en een betere gezondheid. Meer informatie hierover vind je hier.

De focus van de VeganChallenge ligt voor een groot deel bij het eten op ons bord. En omdat we veganistisch eten zo makkelijk mogelijk willen maken, zijn alle recepten geheel supermarkt-friendly. We proberen onze recepten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij het Nederlandse eetpatroon, met hier en daar een spannend nieuw gerecht. Ook vinden we het belangrijk om te laten zien dat je makkelijk van alles kunt bakken zoals taart en koekjes.

Naast dat je in onze nieuwsbrieven heerlijke recepten kunt vinden, zullen we ook informatie delen over andere aspecten van het veganisme, zoals kleding, vitaminen en mineralen, cosmetica en geven we tips over sociale situaties, vakanties en buiten de deur eten.

Na 30 dagen VeganChallenge heb je alle handvatten gekregen voor een veganistische levenswijze!

Schrijf je dus gelijk in en doe mee!