10 snelle vegan snacks voor een verjaardag of borrel

Als veganist wil je natuurlijk graag lekkere vegan snacks op tafel kunnen zetten met een verjaardag, feestje of borrel. Om te zorgen dat jij en andere vegans lekker kunnen snacken en om niet-vegans te overtuigen dat vegan snacks en hapjes net zo lekker zijn 😉 Geen keukenprins/prinses of weinig tijd?

Met deze vegan snacks staat je tafel supersnel vol met heerlijke gezonde en ongezonde hapjes! Vijf hapjes die je makkelijk zelf kunt maken en vijf vegan snacks die je in de supermarkt kunt kopen.

5 snelle hapjes om zelf te maken:

  • Wraprolletjes: Snij de wrap in kleine rolletjes, steek er leuke prikkers in en klaar! Super snel maar heel lekker.
  • Choco noten balletjes! Extra leuk om hier een paar variaties van te maken door bijvoorbeeld pindakaas of banaan toe te voegen.
  • Hummus met rauwe groenten om te dippen. Denk aan reepjes paprika, wortel, schijfjes komkommer enzovoorts. Hummus kun je kant-en-klaar kopen, maar het is ook makkelijk zelf maken, zoals deze pompoenhummus of zwarte olijfhummus.
  • Pizzarolletjes! Iedereen vindt dit lekker en het is super makkelijk om te maken! Ik gebruik dit recept van Bosh en vervang de tomatensaus door vegan rode pesto.
  • Tortillachips met guacemole. Zet een schaaltje tortillachips op tafel en maak er een lekkere guacemole bij om in te dippen. Simpel maar altijd een succes!

Geen tijd of zin om zelf in de keuken te staan? Ook in de supermarkt vind je genoeg lekkere vegan snacks!

Mijn 5 favoriete vegan snacks uit de supermarkt:

  • Bitterballen! Een typisch Hollandse snack die het altijd goed doet op feestjes. En hoera! De vegetarische bitterballen van de Aldi en de bitterballen van de Vegetarische Slager zijn vegan en super lekker!
  • Apfelstrudel uit de vriezer. Zowel bij Jumbo als Albert Heijn vind je in de vriezer kant-en-klare apfelstrudel die je alleen nog maar even in de oven hoeft te leggen. Handig als je snel een gebakje op tafel wilt zetten en geen tijd hebt om zelf iets te maken. Tip: deze apfelstrudel is ook heel lekker als toetje met een bolletje vegan ijs erbij.
  • Koekjes! Denk aan Oreo’s en Punselies vegan stroopkoekjes. Maar mijn lievelingskoekjes zijn overduidelijk Lu robuuste koeken met chocolade. Deze smaken precies als chocolate chip koekjes met melkchocolade maar zijn helemaal vegan!
  • Mini loempia’s. De mini groenten loempia’s bij verschillende supermarkten zijn vegan, je vindt ze in het vriesvak bij de frituursnacks. Serveer ze met een bakje chilisaus of sambal om in te dippen.
  • Mini focaccia met gegrilde paprika van Albert Heijn. Je hoeft deze broodjes alleen nog maar even af te bakken in de oven en ze zijn heerlijk om als hapje op tafel te zetten.

Op zoek naar meer vegan producten? Op de website Gewoon Vegan vind je heel veel vegan producten die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Of bekijk de productenlijst van Vegan Wiki.

Tags:

Deze vegan catlady en creatieve knutselmuts houdt wel van een feestje. En bij feestjes horen (zelfgebakken) vegan taartjes! Het liefst reist ze in haar camper de wereld rond en kookt ze onderweg heerlijke gerechten. Meer blogs lezen…

Nicky

Blogger