Eetdagboek eiwitrijke voeding, voor een (kracht) sporter

Bang dat je eiwitten te kort komt als je fanatiek sport en vegan bent/wordt? In dit eetdagboek laat Jetske je zien hoe zij aan haar eiwitten kom. Want nee, je hebt als krachtsporter niet per se de eiwitten nodig uit kwark, vlees en ei. Wist je overigens dat in ei heel weinig eiwitten zitten?

Wat eet je dan wel?

Om als vegan sporter aan je eiwitten te komen, kun je heel veel andere voedingsstoffen eten. Bedenk eens hoe een chimpansee of een koe aan zijn eiwitten komt. Moeten we nu allemaal gras eten? Nee zeker niet, als vegan kun je veel meer eten dan dat.

De meest favoriete eiwitbronnen van Jetske zijn noten en ook zeker bonen. Hoewel het niet per se nodig is, is ze ook dol op eiwitpoeder. Het liefst zo natuurlijk mogelijk. Ze vindt die van Orange Fit (no spon) bijvoorbeeld heel lekker. De chocoladeversie is net chocomel. Soms gooit ze er, voor nog meer chocosmaak, wat cacao doorheen. Of ze maakt er een pudding van, door er niet te veel water of vegan kwark/soja yoghurt aan toe te voegen.

Diversiteit

Jetske denkt dat de belangrijkste boodschap in dit filmpje vooral is: diversiteit. Ze hoort zo vaak dat mensen die op hoog niveau sporten, bijna niets anders eten dan rijst, kipfilet, broccoli en kwark. Allereerst BAH en dan: wat saai!! Je kunt met zoveel gezonde producten heerlijke eiwitrijke maaltijden maken, zoals salades of soep of wat dacht je van een oer-Hollandse stamppot? Ook als ontbijt hoef je niet bang te zijn dat je te kort komt dankzij sojakwark of -yoghurt. Ben je bang dat je echt te kort komt wanneer je alleen fruit en groente eet? Kijk dan zeker even dit filmpje, waarin ik het eetdagboek van Janneke van der Meulen uitprobeerde. Zij eet voornamelijk fruit en kwam ook makkelijk aan haar voedingsstoffen.

Tags:

Deze vegan fitgirl is opzoek naar de fitste versie van zichzelf en neemt jou daarin mee. Ze ruilt graag van eetdagboek met andere vegans en ontdekt toffe duurzame en vegan hotspots. Dit alles met een goeie dosis zelfspot. Meer blogs lezen…

Jetske

Blogger