Ik ga op reis & neem mee…

Als je net veganist bent geworden dan vraag je je misschien af of je nog wel normaal op vakantie kunt. Want hoe lastig wil jij het jezelf of anderen maken? Toen ik net veganist was, dacht ik dat ik vast alleen nog maar op vakantie kon naar plekken waarvan bekend is dat er veel vegan eten is, zoals Berlijn of Londen. Gelukkig valt het eigenlijk reuze mee en kun je gewoon overal naartoe en lekker vegan eten. Maar toch, voor je eigen gemak, is het toch wel handig om je een beetje voor te bereiden. En doe je dat niet toch al voordat je op reis gaat?

Vergeet je vegan snacks niet!

Ga je ergens heen met het vliegtuig en krijg je onderweg een maaltijd? Zorg dan dat je op tijd online of telefonisch doorgeeft dat je graag een veganistische maaltijd wilt.

Het is altijd handig om wat vegan snacks mee te nemen zoals repen of nootjes. Mocht er in het vliegtuig iets mis gaan (met het eten) en er per ongeluk toch geen veganistische maaltijd is meegenomen, dan hoef je tenminste geen honger te lijden. Ook als je op een ander moment tijdens je vakantie erge trek hebt en even niet zo snel iets veganistisch kunt vinden, dan is het fijn als je iets bij je hebt. Neem dus bijvoorbeeld wat repen mee, een zakje nootjes of alvast wat zakjes havermout voor je ontbijt. 

Ook lekker mee uit eten gaan

Als je uit eten gaat, is het handig om op Happycow.net op te zoeken waar je als veganist makkelijk kunt eten. Je kunt uiteraard ook zelf een restaurant zoeken en daar vragen of ze iets veganistisch hebben of kunnen maken. Maar zeker als je de lokale taal niet (of niet zo goed) spreekt, is het makkelijker om gewoon naar een restaurant te gaan waarvan je weet dat ze iets voor je hebben.

In de meeste grote en kleinere steden in Europa zijn er tientallen vegan restaurants en ook veel restaurants met vegan opties, die je makkelijk kunt vinden op Happycow. Ook in grote steden buiten Europa is het over het algemeen vrij makkelijk om restaurants te vinden met deze handige website en app.

Vegan Facebookgroepen en vegan passport

Ga je niet naar een stad en kun je niks in de buurt vinden? Dan kun je ook eventueel nog lid worden van een vegan facebookgroep van dat land/gebied. Vaak zijn er wel lokale vegans die je tips kunnen geven over waar je kunt eten, wat er in de supermarkt vegan is en hoe je in een restaurant kunt vragen of ze iets veganistisch kunnen maken.

Daarnaast kun je ook het Vegan Passport aanschaffen. Daarin staan in elke taal zinnen om uit te leggen dat je veganist bent en wat je wel en niet eet. Zeker als je naar een land gaat waar je de taal niet spreekt is dat een aanrader.

Neem je eigen verzorgingsproducten mee

Als je in een hotel verblijft dan is er een grote kans dat het hotel verzorgingsproducten zoals douchegel en shampoo heeft. Vaak zijn deze helaas niet veganistisch, dus is het verstandig om gewoon je eigen verzorgingsproducten mee te nemen. Uiteraard kun je ze ook op je vakantiebestemming kopen, maar het kan lastig zijn om dan uit te vinden welk product veganistisch is. Daarom is het het makkelijkst om deze producten gewoon van huis mee te nemen.

Kortom…. no worries!

Door dus wat snacks, een Vegan Passport en je eigen verzorgingsproducten mee te nemen en van te voren wat dingen op te zoeken, wordt het eigenlijk heel makkelijk om als veganist op vakantie te gaan. Laat het feit dat je veganist bent je er dus vooral niet van weerhouden om ergens naartoe te gaan.

Fijne reis!

Tags:

Ken jij iemand die alles over het veganisme, dierenrechten en het milieu weet en daarnaast ook nog eens vloeiend Mandarijn spreekt? Maak kennis met Elise... en haar 3 lieve katten. Meer blogs lezen…

Elise

Blogger