Wie zijn wij?

De VeganChallenge is bedacht en wordt uitgevoerd door een enthousiast team van vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk mensen te inspireren. We vinden oprecht dat veganisme een manier is om de wereld een betere plek te maken. Als we jou enthousiast hebben gemaakt voor dit ideaal, maakt ons dat blij!

 

Ap

Teamcoördinator

Vegan zijn gaat voor mij niet alleen over eten. Het gaat om verbinding maken met mens, dier, natuur, en planeet. Zodat onze aarde uiteindelijk een fijne plek wordt waar we in harmonie kunnen leven.

Barbara

Statisticus

Een aantal jaar geleden besloot ik vegan te worden en daarmee bij te dragen aan een betere wereld voor dier en milieu. Als groot dierenliefhebber was deze keuze niet moeilijk om te maken. Graag help ik de VeganChallenge om nog meer mensen kennis te laten maken met hoe heerlijk vegan eten en leven is.

Charissa

Organisator

Ik ben opgegroeid in de Hoeksche Waard en van kinds af aan dol op dieren! Ik wil geen enkel dier leed aan doen en ben in 2005 vegetarisch en in 2015 veganistisch gaan eten. Mijn missie: zoveel mogelijk mensen laten zien dat veganisme niet alleen makkelijk kan, maar ook heerlijk is, zowel fysiek als mentaal!

Diana

Social Mediamens

Na 3,5 jaar vegetariër besloot ik de overstap te maken naar vegan. Ik geloof dat we mensen kunnen wakkerschudden in hun zoektocht naar een beter leven voor dier en mens. Ik werd vegan na deelname aan de VeganChallenge.

Dymphie

Blogger

Dymphie heeft in Amsterdam al vele vegan hotspots ontdekt en ondekt ze nu ook in Bonn en Keulen, waar ze promoveert op klimaatbestendige landbouw (over planten uiteraard). Naast alle milieu-aspecten van veganisme  deelt ze ook haar ervaring met vegan reizen en veganisme met een studentenbudget.

Elise

Content-team

Veganist worden is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Omdat de stap naar een veganistische levensstijl voor mij zo positief was, gun ik het iedereen. Samen kunnen we een groot en belangrijk verschil maken.

Els

Receptenmaker

Ik hou van koken en inspireer mensen graag om meer plantaardig te eten. Dat doe ik door hen te laten proeven hoe lekker en voedzaam plantaardig eten kan zijn. Met plezier maak ik dus deel uit van het receptenteam!

Gabrielle

Receptenmaker

Ik ben Gabrielle van den Bovenkamp – inmiddels ongeveer een jaar vegan en al mijn hele leven allround dierenliefhebber. Bij de VeganChallenge ontwerp ik recepten voor het team creatie en denk ik mee over samenwerkingen met derden op de afdeling co-creatie.

Genevieve

Projectcoördinator

Sinds mei 2014 ben ik veganist en het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! Ik help als projectcoördinator bij de VeganChallenge en hopelijk kunnen wij je inspireren en helpen om ook de stap naar een veganistische levensstijl te maken!

Henrieke

Receptenmaker

Veganistisch eten lijkt voor sommige mensen onmogelijk, zeker als zij daarnaast nog een voedselallergie of -intolerantie hebben, maar ik wil juist laten zien dat het eigenlijk vet makkelijk is! Daarom zorg ik ervoor dat er regelmatig nieuwe allergie-vriendelijke recepten online komen.

Jaap

Project Planner

Ook een revolutie moet je organiseren. Ik probeer mijn bescheiden steentje (door de ruit) bij te dragen door initiatief te nemen en te plannen, zodat de VeganChallenge nóg meer mensen kan bereiken. Met als doel: alle dieren bevrijden van menselijke uitbuiting.

Janneke

Receptenmaker

Ik eet nu een paar jaar plantaardig en dacht in het begin: dit wil iedereen toch, een uitdaging in de keuken! Inmiddels begrijp ik dat sommigen bij deze culinaire ontdekkingsreis wat hulp kunnen gebruiken. Die geef ik graag en daarom zet ik me in voor de VeganChallenge.

Kees

Webdeveloper

Hey, mijn naam is Kees. Ik heb geen tijd om een echt stukje te schrijven want ik ben aan deze website aan het klussen. De VeganChallenge is populairder dan ooit, dus ik zorg ervoor dat de website niet in elkaar stort.

Linda

Vlogger

Ik ben Linda Meijers, vegan mama van Jane. Sinds mijn vierde ben ik vegetarisch en nu bijna 3 jaar vegan. Ik vind het belangrijk Jane op te voeden met veel liefde voor de  dieren en de planeet. Middels mijn youtube kanaal en foodblog neem ik jullie mee in ons leven als vegan familie waarbij ik ook veel recepten deel voor jong en oud.

Lize

Fotograaf

Ik ben Lize, de fotograaf in het team en gek op pizza. Gelukkig gaan veganisme en lekker eten heel goed samen. Door het fotograferen van de recepten heb ik veel nieuwe gerechten leren kennen, waarvan ik hoop dat jullie ze ook proberen!

Luize

Organisator

Vegan zijn heeft geen nadelen! Dat wil ik ook graag aan de rest van de wereld laten zien. Het is mijn missie om mee te helpen aan een compassie- en liefdevolle wereld te creëren 🙂

Masja

Fact Finder

Ik ben een creatieve duizendpoot en voedingsdeskundige. Ik werk graag met en voor mensen. Ik heb veel ervaring in projectmanagement en adviseren, maar ook redactiewerk en administratie. Als ik je kan helpen doe ik dat graag!

Maya

Vlogger

Als vegan is mijn doel: zo veel mogelijk onnodig leed vermijden. Dat begon bij mezelf maar ik merkte dat het al snel een ripple-effect had: ook mijn familie en vrienden begonnen steeds vaker plantaardiger te eten. Om nog meer mensen te inspireren begon ik een YouTube kanaal met vegan lifestyle video’s!

Melissa

Content-team

Ik geloof in een plantaardige toekomst en ben dan ook blij dat ik hier (achter de schermen) een steentje aan kan bijdragen. De switch naar een vegan levensstijl heeft voor mij veel veranderd, in positieve zin. Er blijft altijd wat te leren en te ontdekken. Dit wil ik graag met zoveel mogelijk anderen delen.

Nicoline

Grafisch Vormgever

Als 10 jarige werd ik vegetariër omdat ik dieren lief vond en ze niet meer wilde eten. Uiteindelijk bleek dit ook de voornaamste reden om de stap naar het veganisme te zetten. Ik gebruik mijn creatieve skills om het met de VeganChallenge voor anderen een beetje makkelijker te maken deze stap ook te zetten.

Ninouschka

Social Media Beheerder

Plantaardig is de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Hoe eerder iedereen dat doorheeft én daarnaar gaat leven, hoe beter. Met alle liefde help ik mee mensen kennis te laten maken met, en/of uitbreiden van de vegan lifestyle.

Pier

Statisticus

Ik ben veganist geworden omdat ik niet meer bij wilde dragen aan dierenleed. Er is tegenwoordig zoveel ontwikkeling op het gebied van veganistisch eten en leefstijl dat ik iedere dag nieuwe dingen ontdek. Dat inspireert enorm en zorgt dat het steeds makkelijker wordt om anderen te overtuigen.

Ronja

Content-team

Er is weinig waar ik meer in geloof dan in een plantaardige toekomst. Ik ben opgegroeid als vegetariër en zag een aantal jaren terug het vegan-licht. De VeganChallenge laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met veganisme: iets waar ik met heel mijn ziel en zaligheid achter sta!

Simone

Receptenmaker

Mijn weg naar veganisme begon met een zoektocht naar gezonde voeding. Ik leerde over afschuwelijke leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. Als dierenliefhebber ben ik daar zo van geschrokken dat ik veganist werd. Nu wil ik anderen laten zien dat plantaardig koken leuk, gezond en lekker is.

Sylvia

Receptenmaker

Ik ben Sylvia, 46 jaar, vegan sinds 3 jaar. Groot fan van Sarah Britton, Deliciously Elly en The Happy Pear. Ik werk voor een onderzoeksbureau dat tevredenheidspeilingen uitvoert voor het basisonderwijs en ben ik de trotse moeder van 2 grote dochters van 22 en 18 jaar.

Thomas

Webdeveloper

Groninger wonend in Drenthe, freelance software developer en game developer, missie: het bestrijden van klimaatverandering. Ik help de website van de VeganChallenge te onderhouden en te verbeteren, zodat we samen zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren de stap naar het veganisme te maken.

Virginia

Receptenmaker

Voedzaam en plantaardig, dat is mijn stijl in de keuken en mijn bijdrage voor een duurzamer leven. Met echte ingrediënten, liever niet te ingewikkeld. Door recepten te ontwikkelen en te delen, hoop ik anderen te inspireren dat een plantaardig gerecht lekker kan zijn en waar lichaam en planeet blij van worden.

Wing

Webdesigner

Opgegroeid als vegetariër en sinds een paar jaar veganist. Ik ben altijd bezig met art & design projecten, het liefst ook vegan gerelateerd zoals het redesign van deze awesome website.