Wie zijn wij?

De VeganChallenge is bedacht en ontwikkeld door een fanatiek team van vrijwilligers van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Met ons werk willen we mensen enthousasme geven om veganistisch te leven. Zo maken we de wereld een stuk beter. Als wij jou ook geinspireerd hebben voor veganisme, maakt dat ons blij!

 

Anneke

Receptenmaker / Fotograaf

In het receptenteam wil ik graag mijn steentje bijdragen om mensen enthousiast te maken voor de veganistische keuken. Voor mij ging er een wereld van smaken open toen ik stopte met het eten van dierlijke producten!

Chantal

Receptenmaker

Ik ben Chantal en in april 2021 ben ik een jaar vegan. Voor mij begon het als experimentje, na jarenlang flexitariër te zijn geweest. Inmiddels ben ik zo overtuigd van alle voordelen van vegan eten én leven dat ik niet meer anders wil! Met allerlei lekkere vegan recepten hoop ik jou te inspireren om ook de stap te zetten

Cora

Receptenmaker

Ik kook graag voor familie en vrienden en mensen die er nieuwsgierig naar zijn wat ik dan wel eet. Ik laat proeven dat een heerlijke 3-gangen maaltijd 100% zonder dierenleed niet ingewikkeld is. Het gesprek komt dan vanzelf op waarom ik zo leef en eet. Ik draag graag bij in het receptenteam, de Vegan2Vegan gesprekken en wat er verder op mijn pad komt.

Elif

Receptenmaker

Geboren (1970) en getogen in Istanbul. Van jongs af aan opgeleid als muzikant dirigeer ik mijn eigen koor en componeer ik muziek. Getrouwd met mijn jeugdliefde – een Nederlander – en heb een zoon van 20. 12 jaar geleden vegetariër geworden en 4 jaar geleden veganist.

Elise

Content-team

Veganist worden is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Omdat de stap naar een veganistische levenswijze voor mij zo positief was, gun ik het iedereen. Samen kunnen we een groot en belangrijk verschil maken.

Els

Receptenmaker

Ik hou van koken en inspireer mensen graag om meer plantaardig te eten. Dat doe ik door hen te laten proeven hoe lekker en voedzaam plantaardig eten kan zijn. Met plezier maak ik dus deel uit van het receptenteam!

Eva

Receptenmaker

Veganisme is voor mij begonnen vanuit gezondheid. Hoeveel fitter en gezonder je lijf wordt op een plantaardig en onbewerkt dieet en hoeveel smaakvoller al het eten nu is blijft voor mij fascinerend en ongelooflijk leuk! Of je nu veganist wordt voor je gezondheid of voor het tegengaan van het dierenleed, uiteindelijk worden beide erg belangrijk!

Henrieke

Receptenmaker

Veganistisch eten lijkt voor sommige mensen onmogelijk, zeker als zij daarnaast nog een voedselallergie of -intolerantie hebben, maar ik wil juist laten zien dat het eigenlijk vet makkelijk is! Daarom zorg ik ervoor dat er regelmatig nieuwe allergie-vriendelijke recepten online komen.

Kim

Social media

Alweer wat jaren geleden ging ik van vegetariër naar vegan en sindsdien ben ik koken en bakken steeds leuker gaan vinden. Ik ben graag creatief bezig; in de keuken, maar ook met schrijven en media. Ik hoop dat ik hiermee ook aan anderen kan laten zien hoe lekker en simpel het kan zijn om wat vaker plant-based te eten.

Melissa

Content-team

Ik geloof in een plantaardige toekomst en ben dan ook blij dat ik hier (achter de schermen) een steentje aan kan bijdragen. De switch naar een vegan levenswijze heeft voor mij veel veranderd, in positieve zin. Er blijft altijd wat te leren en te ontdekken. Dit wil ik graag met zoveel mogelijk anderen delen.

Miracle

Teamcoördinator

Als vegetariër was ik in de veronderstelling dat ik niks te maken had met dierenleed, dat het zelfs een must was om af en toe ook vlees te eten, voor mijn gezondheid. In maart 2020 keek ik naar mijn zoveelste eitje in de pan en besloot ik dat ik nooit meer iets dierlijks wilde eten, “gezond” of niet. Ik volgde de Vegan Challenge en daarna was de idealist in mij ontwaakt.

Ninouschka

Social Media Beheerder

Plantaardig is de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Hoe eerder iedereen dat doorheeft én daarnaar gaat leven, hoe beter. Met alle liefde help ik mee mensen kennis te laten maken met, en/of uitbreiden van de vegan lifestyle.

Pier

Statisticus

Ik ben veganist geworden omdat ik niet meer bij wilde dragen aan dierenleed. Er is tegenwoordig zoveel ontwikkeling op het gebied van veganistisch eten en levenswijze dat ik iedere dag nieuwe dingen ontdek. Dat inspireert enorm en zorgt dat het steeds makkelijker wordt om anderen te overtuigen.

Regina

Drie jaar geleden heb ik de stap gezet naar een veganistische levenswijze. Daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Behalve dat ik me gezonder voel, zie ik dit ook als mijn noodzakelijke bijdrage aan het welzijn van onze planeet. En dat voelt goed. Net zoals de bijdragen die ik voortaan voor de VeganChallenge schrijf om ook anderen te inspireren.

Ronja

Content-team

Er is weinig waar ik meer in geloof dan in een plantaardige toekomst. Ik ben opgegroeid als vegetariër en zag een aantal jaren terug het vegan-licht. De VeganChallenge laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met veganisme: iets waar ik met heel mijn ziel en zaligheid achter sta!

Ronja

Projectcoördinator

Sinds 2015 ben ik vegan om een positieve impact te hebben op het milieu, de dieren en mijn gezondheid en weet daarom als geen ander dat het begin van deze nieuwe leefwijze soms moeilijk kan zijn. Daarom wil ik graag mijn ervaringen delen zodat het voor nieuwe veganisten makkelijker wordt en we samen aan een duurzame en eerlijke wereld kunnen werken.

Simone

Receptenmaker

Mijn weg naar veganisme begon met een zoektocht naar gezonde voeding. Ik leerde over afschuwelijke leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. Als dierenliefhebber ben ik daar zo van geschrokken dat ik veganist werd. Nu wil ik anderen laten zien dat plantaardig koken leuk, gezond en lekker is.

Thomas

Webdeveloper

Groninger wonend in Drenthe, freelance software developer en game developer, missie: het bestrijden van klimaatverandering. Ik help de website van de VeganChallenge te onderhouden en te verbeteren, zodat we samen zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren de stap naar het veganisme te maken.

Wing

Webdesigner

Opgegroeid als vegetariër en sinds een paar jaar veganist. Ik ben altijd bezig met art & design projecten, het liefst ook vegan gerelateerd zoals het redesign van deze awesome website.