Wie zijn wij?

Wie zijn wij? De VeganChallenge is bedacht en wordt uitgevoerd door een enorm enthousiast team van vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk mensen te inspireren.

We doen dit door recepten te bedenken, nieuwsbrieven te versturen, blogs te schrijven en nog veel meer! Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op onze Facebook en Instagram. Daar vind je de nieuwste nieuwtjes, kun je discussiëren met andere (toekomstige) veganisten en vind je heerlijke gerechten.

Vrijwilligers en vacatures

Wil jij ook helpen veganisme verder te verspreiden en heb je zin om ons gezellige team te versterken? Ben jij pro-actief, committed en wil jij je minimaal 2 uur per week inzetten? Misschien zijn wij wel op zoek naar jou!

Bekijk dan hier onze vacatures en meld je aan via info@veganchallenge.nl! Staat jouw vacature er niet tussen? Wie weet kunnen wij goed gebruik maken van jouw unieke vaardigheden. Schroom je dus alsjeblieft niet om ons een berichtje te sturen.

Promotie en pers

Voor vragen over promotiemateriaal en pers mail je naar pers@veganchallenge.nl. Voor algemene vragen kun je terecht op onze Facebookpagina, of mail naar info@veganchallenge.nl.

Wie zijn wij nog meer? De VeganChallenge wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Neem dus ook eens een kijkje bij de NVV, of kijk hoe jij bij kunt dragen!


Wie zijn wij nou precies?

Ap

Teamcoördinator

Vegan zijn gaat voor mij niet alleen over eten. Het gaat om verbinding maken met mens, dier, natuur, en planeet. Zodat onze aarde uiteindelijk een fijne plek wordt waar we in harmonie kunnen leven.

Diana

Social Mediamens

Na 3,5 jaar vegetariër besloot ik de overstap te maken naar vegan. Ik geloof dat we mensen kunnen wakkerschudden in hun zoektocht naar een beter leven voor dier en mens. Ik werd vegan na deelname aan de VeganChallenge.

Dymphie

Blogger

Dymphie heeft in Amsterdam al vele vegan hotspots ontdekt en ondekt ze nu ook in Bonn en Keulen, waar ze promoveert op klimaatbestendige landbouw (over planten uiteraard). Naast alle milieu-aspecten van veganisme  deelt ze ook haar ervaring met vegan reizen en veganisme met een studentenbudget.

Elise

Blogger

Veganist worden is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Omdat de stap naar een veganistische levensstijl voor mij zo positief was, gun ik het iedereen. Samen kunnen we een groot en belangrijk verschil maken.

Enya

Online Marketeer

Voor mij is veganisme geen dieetkeuze, maar een leefstijl. En de kern van deze leefstijl is compassie. De wereld zou een stuk mooier zou wanneer we meer compassie en respect tonen voor dieren, natuur en elkaar. Omdat ik hier volledig in geloof ben ik actief als online marketeer bij de VeganChallenge.

Gabrielle

Receptenmaker

Ik ben Gabrielle van den Bovenkamp – inmiddels ongeveer een jaar vegan en al mijn hele leven allround dierenliefhebber. Bij de VeganChallenge ontwerp ik recepten voor het team creatie en denk ik mee over samenwerkingen met derden op de afdeling co-creatie.

Hanneke

Projectcoördinator

Toen ik me ging verdiepen in dierenwelzijn werd  me duidelijk dat ik van vlees en alles waar we dieren voor gebruiken af moet. Als moeder moet je het goede voorbeeld geven, ik wil niet meer afhankelijk zijn. Geweldig dat ik mijn steentje mag bijdragen in deze groene, plantaardige beweging.

Henrieke

Receptenmaker

Veganistisch eten lijkt voor sommige mensen onmogelijk, zeker als zij daarnaast nog een voedselallergie of -intolerantie hebben, maar ik wil juist laten zien dat het eigenlijk vet makkelijk is! Daarom zorg ik ervoor dat er regelmatig nieuwe allergie-vriendelijke recepten online komen.

Jaap

Project Planner

Ook een revolutie moet je organiseren. Ik probeer mijn bescheiden steentje (door de ruit) bij te dragen door initiatief te nemen en te plannen, zodat de VeganChallenge nóg meer mensen kan bereiken. Met als doel: alle dieren bevrijden van menselijke uitbuiting.

Janneke

Receptenmaker

Ik eet nu een paar jaar plantaardig en dacht in het begin: dit wil iedereen toch, een uitdaging in de keuken! Inmiddels begrijp ik dat sommigen bij deze culinaire ontdekkingsreis wat hulp kunnen gebruiken. Die geef ik graag en daarom zet ik me in voor de VeganChallenge.

Jetske

Blog Coördinator

Ik realiseerde mij dat ik als consument invloed heb op het veranderen van het klimaat, en dus besloot ik in 2017 volledig vegan te worden. Op mijn YouTube kanaal laat ik zien dat vegan eten niet moeilijk of saai is en bij de VeganChallenge ben ik de contactpersoon voor alle bloggers en vloggers!

Kees

Webdeveloper

Hey, mijn naam is Kees. Ik heb geen tijd om een echt stukje te schrijven want ik ben aan deze website aan het klussen. De VeganChallenge is populairder dan ooit, dus ik zorg ervoor dat de website niet in elkaar stort.

Lisette

Blogger

Voor mij was veganisme een gezonde voedingskeuze omdat dieren in NL best goed behandeld werden toch? Langzaam werden mijn ogen geopend en verdween mijn naïviteit. Het is mijn passie om mensen te helpen over te stappen op plantaardig eten en uiteindelijk een veganistisch leven.

Lize

Fotograaf

Ik ben Lize, de fotograaf in het team en gek op pizza. Gelukkig gaan veganisme en lekker eten heel goed samen. Door het fotograferen van de recepten heb ik veel nieuwe gerechten leren kennen, waarvan ik hoop dat jullie ze ook proberen!

Maya

Vlogger

Als vegan is mijn doel: zo veel mogelijk onnodig leed vermijden. Dat begon bij mezelf maar ik merkte dat het al snel een ripple-effect had: ook mijn familie en vrienden begonnen steeds vaker plantaardiger te eten. Om nog meer mensen te inspireren begon ik een YouTube kanaal met vegan lifestyle video’s!

Melissa

Nieuwsbriefredacteur

Ik geloof in een plantaardige toekomst en ben dan ook blij dat ik hier (achter de schermen) een steentje aan kan bijdragen. De switch naar een vegan levensstijl heeft voor mij veel veranderd, in positieve zin. Er blijft altijd wat te leren en te ontdekken. Dit wil ik graag met zoveel mogelijk anderen delen.

Nicoline

Grafisch Vormgever

Als 10 jarige werd ik vegetariër omdat ik dieren lief vond en ze niet meer wilde eten. Uiteindelijk bleek dit ook de voornaamste reden om de stap naar het veganisme te zetten. Ik gebruik mijn creatieve skills om het met de VeganChallenge voor anderen een beetje makkelijker te maken deze stap ook te zetten.

Ninouschka

Social Media Beheerder

Plantaardig is de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Hoe eerder iedereen dat doorheeft én daarnaar gaat leven, hoe beter. Met alle liefde help ik mee mensen kennis te laten maken met, en/of uitbreiden van de vegan lifestyle.

Ronja

Project Planner

Er is weinig waar ik meer in geloof dan in een plantaardige toekomst. Ik ben opgegroeid als vegetariër en zag een aantal jaren terug het vegan-licht. De VeganChallenge laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met veganisme: iets waar ik met heel mijn ziel en zaligheid achter sta!

Simone

Receptencoördinator

Mijn weg naar veganisme begon met een zoektocht naar gezonde voeding. Ik leerde over afschuwelijke leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. Als dierenliefhebber ben ik daar zo van geschrokken dat ik veganist werd. Nu wil ik anderen laten zien dat plantaardig koken leuk, gezond en lekker is.

Thomas

Webdeveloper

Groninger wonend in Drenthe, freelance software developer en game developer, missie: het bestrijden van klimaatverandering. Ik help de website van de VeganChallenge te onderhouden en te verbeteren, zodat we samen zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren de stap naar het veganisme te maken.

Virginia

Receptenmaker

Voedzaam en plantaardig, dat is mijn stijl in de keuken en mijn bijdrage voor een duurzamer leven. Met echte ingrediënten, liever niet te ingewikkeld. Door recepten te ontwikkelen en te delen, hoop ik anderen te inspireren dat een plantaardig gerecht lekker kan zijn en waar lichaam en planeet blij van worden.

Wing

Webdesigner

Opgegroeid als vegetariër en sinds een paar jaar veganist. Ik ben altijd bezig met art & design projecten, het liefst ook vegan gerelateerd zoals het redesign van deze awesome website.