Wie zijn wij? - VeganChallenge

Wie zijn wij?

De VeganChallenge is bedacht en wordt uitgevoerd door een super-enthousiast team van vrijwilligers. Wil jij ook helpen veganisme verder te verspreiden en heb je zin om ons gezellige team te versterken? Ben jij pro-actief, committed en wil jij je minimaal 2 uur per week inzetten? Bekijk dan hier onze vacatures en meld je aan via info@veganchallenge.nl!

Voor vragen over promotiemateriaal en pers mail je naar pers@veganchallenge.nl. Voor algemene vragen kun je terecht op onze Facebookpagina, of mail naar info@veganchallenge.nl.

 

Ronja

Project Coördinator

Er is weinig waar ik meer in geloof dan in een plantaardige toekomst. Ik ben opgegroeid als vegetariër en zag een aantal jaren terug het vegan-licht. De VeganChallenge laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met veganisme: iets waar ik met heel mijn ziel en zaligheid achter sta!

Renée

Contentmanager & Redacteur

Zet mij in de zon en ik moet lachen. En ook vegan loempia’s maken mij supervrolijk. Een leven zonder dierlijke producten en zo de wereld redden, past daar in mijn ogen helemaal bij. En weetje? Als we het samen doen, gaat ’t allemaal net even makkelijker.

Kees

Webdeveloper

Hey, mijn naam is Kees. Ik heb geen tijd om een echt stukje te schrijven want ik ben aan deze website aan het klussen. De VeganChallenge is populairder dan ooit, dus ik zorg ervoor dat de website niet in elkaar stort.

Wing

Webdesigner

Opgegroeid als vegetariër en sinds een paar jaar veganist. Ik ben altijd bezig met art & design projecten, het liefst ook vegan gerelateerd zoals het redesign van deze awesome website.

Thomas

Webdeveloper

Groninger wonend in Drenthe, freelance software developer en game developer, missie: het bestrijden van klimaatverandering. Ik help de website van de VeganChallenge te onderhouden en te verbeteren, zodat we samen zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren de stap naar het veganisme te maken.

Ninouschka

Social Media Beheerder

Plantaardig is de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Hoe eerder iedereen dat doorheeft én daarnaar gaat leven, hoe beter. Met alle liefde help ik mee mensen kennis te laten maken met, en/of uitbreiden van de vegan lifestyle.

Jaap

Project Planner

Ook een revolutie moet je organiseren. Ik probeer mijn bescheiden steentje (door het ruit) bij te dragen door initiatief te nemen en te plannen, zodat de VeganChallenge nóg meer mensen kan bereiken. Met als doel: alle dieren bevrijden van menselijke uitbuiting.

Sharyn

Nieuwsbrief Redacteur

Geef mij een stapel boeken en je hebt de hele dag geen kind aan mij. Het wonderlijke effect van voeding op je lichaam is een onderwerp dat mij intrigeert. Graag inspireer ik anderen om ook zoveel mogelijk plantaardig, vers, puur en eerlijk te eten. Voor een gezond lichaam een een mooie wereld.

Simone

Receptencoördinator

Mijn weg naar veganisme begon met een zoektocht naar gezonde voeding. Ik leerde over afschuwelijke leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. Als dierenliefhebber ben ik daar zo van geschrokken dat ik veganist werd. Nu wil ik anderen laten zien dat plantaardig koken leuk, gezond en lekker is.

Ying Ying

Receptenmaker & Fotograaf

Nummer 1 foodie met een missie. Om jullie te inspireren maak ik foto’s en neem ik jullie mee naar mijn keuken, gezonde comfortfood, hier in de VeganChallenge!

Emanuelle

Receptenmaker & Co-creator

Met de VeganChallenge wil ik jou laten ervaren hoe leuk, lekker en makkelijk een plantaardig leven is. Dat het soms een hele uitdaging kan zijn dat snappen we maar al te goed, anders hadden we het wel een Vegan ‘piece of cake’ genoemd. Die zijn trouwens wel héél erg lekker. Doe maar mee dan ontdek je het vanzelf!

Els

Receptenmaker & Co-creator

Sinds ik me bewust ben van de impact van ons eetgedrag op het klimaat, had de vegan lifestyle me te pakken en kon ik niet langer genieten van dierlijke producten. Eten staat centraal in mijn leven en ik help je graag om te laten zien dat vegan eten alles behalve saai is!

Gabrielle

Receptenmaker & Co-creator

Ik ben Gabrielle van den Bovenkamp – inmiddels ongeveer een jaar vegan en al mijn hele leven allround dierenliefhebber. Bij de VeganChallenge ontwerp ik recepten voor het team creatie en denk ik mee over samenwerkingen met derden op de afdeling co-creatie.

Ruben

Receptenmaker

Mijn naam is Ruben Mennes en ik woon in Utrecht. Met verwondering kijk ik naar dieren, naar de natuur en naar mensen. Ik observeer en probeer actie te ondernemen in overeenstemming met mijn gevoel.

Henrieke

Receptenmaker

Veganistisch eten lijkt voor sommige mensen onmogelijk, zeker als zij daarnaast nog een voedselallergie of -intolerantie hebben, maar ik wil juist laten zien dat het eigenlijk vet makkelijk is! Daarom zorg ik ervoor dat er regelmatig nieuwe allergie-vriendelijke recepten online komen.

Lysanne Lynn

Receptenmaker

Ik ben Lysanne Lynn, gek op koken en vind het leuk om iedereen mijn vegan creaties voor te zetten. Nieuwe recepten test ik uit op mijn vriend. Ik ben dol op mijn hondje, reizen, yoga, rockmuziek, wandelen en series kijken.

Nicoline

Grafisch Vormgever

Als 10 jarige werd ik vegetariër omdat ik dieren lief vond en ze niet meer wilde eten. Uiteindelijk bleek dit ook de voornaamste reden om de stap naar het veganisme te zetten. Ik gebruik mijn creatieve skills om het met de VeganChallenge voor anderen een beetje makkelijker te maken deze stap ook te zetten.

Maya

Vlogger

Als vegan is mijn doel: zo veel mogelijk onnodig leed vermijden. Dat begon bij mezelf maar ik merkte dat het al snel een ripple-effect had: ook mijn familie en vrienden begonnen steeds vaker plantaardiger te eten. Om nog meer mensen te inspireren begon ik een YouTube kanaal met vegan lifestyle video’s!

Kiki

Activiteitencoordinator

Ik ben veganist en vind het leuk om andere veganisten te ontmoeten. Evenementen voor vegans bleken lastig te vinden en daarom ben ik nu activiteitencoördinator van de VeganChallenge! Wil jij iets organiseren of wil je dat er in de buurt iets georganiseerd wordt? Laat het me weten!

Lize

Fotograaf

Ik ben Lize, de fotograaf in het team en gek op pizza. Gelukkig gaan veganisme en lekker eten heel goed samen. Door het fotograferen van de recepten heb ik veel nieuwe gerechten leren kennen, waarvan ik hoop dat jullie ze ook proberen!

Mirte

Evaluaties & Voedingsvragen

In 2010 besloot ik niet langer mee te doen in het veroorzaken van dierenleed en sinds 2012 probeer ik met de VeganChallenge anderen ook te laten zien hoe leuk, fijn en makkelijk het is om vegan te leven. Je maakt mij het meest gelukkig met een groot stuk vegan taart!