Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
3
8

Wie zijn wij?

De VeganChallenge is bedacht en wordt uitgevoerd door een super-enthousiast team van vrijwilligers. We stellen ons graag aan jullie voor. Voor vragen over promotiemateriaal en pers mail je naar pers@veganchallenge.nl. Voor algemene vragen kun je terecht op onze Facebookpagina, of mail naar info@veganchallenge.nl.

 

Stephan – Teamcoördinatie & Promotie – stephan@veganchallenge.nl

Hoi! Mijn naam is Stephan en ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van ons gezellige team en voor de promotie van de VeganChallenge.

Al sinds ik mij kan heugen voelt het eten van vlees voor mij merkwaardig. Zo stopte ik op mijn achtste al met het eten van vis. Ik was echter net zoals velen in de veronderstelling dat vlees eten belangrijk was voor een gezonde levensstijl. Daarom at ik graag vlees.

Toen ik in 2014 als experiment een tijdje vegetarisch ging leven ging er een wereld voor me open. Ik voelde me beter, viel enorm af (ik had zwaar overgewicht) en ontdekte hoe gemakkelijk het was om vlees te laten staan. Sterker, ik leerde dat het leven zonder vlees mijn gezondheid juist verbeterde. Omdat ik toch wat onzeker was over wat vegetarisch eten op de lange termijn met mijn gezondheid kon doen begon ik me echt in te lezen. Toen ontdekte ik veganisme.

De overstap van een vegetarische naar een veganistische levensstijl was alsof Morpheus me de ‘red pill’ gaf en ik ineens de waarheid onder ogen te zien kreeg. Voor het eerst zag ik de waarheid zoals hij was. Ik wilde vanaf dat moment met mijn keuzes niet bijdragen aan oneerlijke voedselverdeling, klimaatverandering en dierenleed. Het veganisme is voor mij niet iets wat ik hoef ‘vol te houden’. Het is ook niet moeilijk voor me. Het is het enige pad dat ik zou willen bewandelen.

Hopelijk mag ik ook jou inspireren om de uitdaging aan te gaan en zodat jij jouw eigen ontdekkingsreis kunt maken. Via mail kun je bij mij terecht met alle algemene vragen over de VeganChallenge en met vragen die betrekking hebben op onze promotie of de promotie van jouw vegan initiatief.

 

Denise – Social Media – denise@veganchallenge.nl

Hallo, mijn naam is Denise en ik houd me bezig met de social media van de VeganChallenge!

Na 1,5 jaar vegetarisme ben ik door de VeganChallenge in oktober 2014 veganist geworden. Ik begon met vegetarisch eten voor mijn gezondheid maar langzamerhand kwamen de redenen van dieren en milieu ook in beeld. Met de VeganChallenge ging de overgang naar het veganisme gemakkelijk, zeker ook voor mijn omgeving.

Het eten is makkelijker en goedkoop. Ik voel me energieker en beter, zowel fysiek en mentaal onder andere over mijn impact op de wereld. Nu wil ik wat terug doen voor de dieren, de mensheid en de planeet door mensen te helpen met een veganistische levensstijl door mijn tijd te geven aan de VeganChallenge.

Daag jezelf uit en doe mee met de VeganChallenge!

 

Ivana – Social Media – ivana@veganchallenge.nl

Hallo iedereen! Mijn naam is Ivana en binnen de VeganChallenge houd ik mij bezig met het beheren van de sociale media.

Als tennisster hield ik mij altijd al bezig met gezondheid en na het zien van de documentaire Cowspiracy in oktober 2015 ben ik veganist geworden. De tijd is sindsdien voorbij gevlogen en ik ben ongelofelijk blij met mijn beslissing. Wat mij vooral verbaasde in het begin is dat ik totaal geen dierlijke producten mis, maar mij juist voldaan en energieker voel van binnen. En dat, terwijl ik ook nog eens bijdraag aan het milieu en aan het welzijn van dieren. Wat wil je nog meer?!

Toen ik hoorde over het VeganChallenge initiatief werd ik meteen enthousiast. De VeganChallenge is een geweldige manier om jezelf te introduceren aan de ‘vegan lifestyle’ en bewuster en gezonder te gaan eten. Wil jij ook de uitdaging aan gaan en jezelf fitter en vrolijker voelen? Meld je dan aan voor de VeganChallenge en probeer het!

 

Claire – Social Media – claire@veganchallenge.nl

Hoi! Ik ben Claire en ik ben medeverantwoordelijk voor het bijhouden van de sociale media van de VeganChallenge.

Mijn interesse voor bewuster eten en leven is ontstaan toen ik tijdens een 14 maanden durende reis meer ben gaan inzien wat de impact is van onze blik op voeding en de manier waarop wij met deze aarde en al onze medebewoners omgaan. Tijdens deze reis heb ik de overstap gemaakt naar vegetarisch eten en begin 2015 ben ik volledig overgegaan op plantaardig eten.

De stap naar veganistisch leven heeft me zoveel meer opgeleverd dan ik van tevoren had kunnen bedenken! Ik voel me energieker, gezonder en meer in balans, zowel op fysiek als op mentaal vlak, terwijl ik tegelijkertijd meer plezier haal uit koken en eten. Bovendien voelt het goed om een dagelijkse bijdrage te kunnen leveren aan betere wereld waarin de balans tussen mens en natuur weer wat hersteld wordt. Win-winsituatie, toch?

Ik vind de VeganChallenge een geweldig initiatief, omdat dit een ideale laagdrempelige manier is om kennis te maken met plantaardig eten. In 30 dagen kun je zelf ervaren wat het jou oplevert en ontdekken dat veganisme helemaal niet moeilijk, duur of tijdrovend hoeft te zijn. De veganistische keuken is bovendien zo veelzijdig dat iedereen het lekker kan vinden!

Ik kan er lang of kort over zijn, maar uiteindelijk heb ik maar 1 uitdaging voor je: schrijf je in voor de volgende VeganChallenge en ga het zelf ervaren! Er is geen betere manier om jou te laten zien waar wij zo enthousiast over zijn. Wij zien je graag tegemoet!

 

Desiree – Nieuwsbrieven – desiree@veganchallenge.nl

Hoi! Ik ben Desiree (22 jaar) en ik hou me bezig met de eindredactie van de nieuwsbrief. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat jij tijdens de VeganChallenge elke dag een dagmenu en handige tips in je mailbox krijgt.

Al op zes jarige leeftijd, besloot ik dat ik geen dieren meer wilde eten. Ik hield (en hou!) zoveel van dieren, dat ik het onlogisch vond om ze op te eten. Eind 2014 besloot ik om veganist te worden, aangezien er ook veel dierenleed in de zuivel- en eierindustrie is. Ik had verwacht dat veganisme heel moeilijk zou zijn, maar dat is het totaal niet! Als veganist heb je namelijk zo veel lekkere plantaardige opties, dat ik helemaal niets mis. Van alles bestaat tegenwoordig een veganistische versie!

Naast veganisme is schrijven één van mijn grote passies en ik ben erg blij dat ik via de nieuwsbrief kan bijdragen aan het verspreiden van veganisme. Sinds ik veganist ben, voel ik me veel blijer, gezonder en energieker. Dat wil ik graag met iedereen delen!

Ben jij benieuwd of jij je ook beter voelt bij een veganistische levensstijl? Schrijf je dan in voor de VeganChallenge en probeer het!

 

Astrid – Receptcoördinatie – astrid@veganchallenge.nl

Hoi, ik ben Astrid en ik ben de nieuwe receptencoördinator van de VeganChallenge: ik ontwikkel de recepten en weekmenu’s.

Al vanaf jongs af aan is koken mijn hobby. Ik ben mijn hele leven vegetarisch en kreeg 3 jaar geleden last van voedselintoleranties (kaas, melk). Ik las me in en er was geen weg terug: ik werd veganist. Mezelf dierenvriend noemen en meewerken aan het leed van zuivel en eieren veroorzaakt voelt hypocriet.

Sinds ik vegan ben heb ik nog meer plezier in koken en bakken, er is zoveel mogelijk! Ik kook met zoveel mogelijk pure ingrediënten en niet met zakjes en pakjes. Vegan eten hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Naast mijn blog waar ik recepten deel zet ik mij graag in voor de VeganChallenge, om te laten zien dat vegan eten heel lekker is!

Als je vragen over de recepten hebt kun je mij mailen op astrid@veganchallenge.nl

 

Mirte – Recepten en voedingsadvies – mirte@veganchallenge.nl

Hoi allemaal, ik ben Mirte. Ik ben opgeleid als diëtist en bij mij kun je dan ook terecht met je vragen over lekker en gezond veganistisch eten en leven. Verder verzorg ik de evaluatie van de VeganChallenge, waardoor we steeds meer te weten komen over hoe we de VeganChallenge zo leuk en makkelijk mogelijk kunnen maken. Heb jij nog tips? Dan hoor ik graag van je!

Iets meer over mijzelf: In het dagelijks leven werk ik als onderzoeker in het AMC in Amsterdam, waar ik onderzoek hoe we beter kunnen voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Een van mijn grootste hobby’s is het maken van plantaardige taarten en andere zoetigheid. Na 10 jaar vegetariër te zijn geweest, werd ik in 2010 veganist, omdat ik er achter kwam dat er voor melk en eieren net zo goed onnodig dieren worden gedood als voor vlees. Nu ik weet hoe makkelijk en lekker plantaardig eten is, vind ik dat iedereen het toch op z’n minst geprobeerd moet hebben! Daarom hoop ik natuurlijk dat jullie allemaal jezelf uitdagen om mee te doen met de VeganChallenge.

 

Lize – Fotografie – lize@veganchallenge.nl

Ik ben Lize, de fotograaf in het team en gek op pizza. Door het fotograferen van de recepten heb ik veel nieuwe gerechten leren kennen, waarvan ik hoop dat jullie ze ook proberen!

In 2010 werd ik vegan, nadat een aantal vegans mij lieten zien dat het niet moeilijk, raar of saai hoeft te zijn. Ik werd vegan voor de dieren, maar blijf het eigenlijk ook voor mezelf. Nu eet ik lekkerder, gevarieerder en gezonder dan ooit. Misschien weet jij ook niet wat je mist! Ga je de VeganChallenge aan?

 

Marijke – Activiteitencoördinatie – captain@veganchallenge.nl

Mijn naam is Marijke Pijlman. Ik ben in 1977 in Hilversum ter wereld gekomen, getrouwd met Brabander Patrick (docent VMBO en van bouwjaar 1976), sinds 2011 pleegouder van crisis en kort verblijf tieners en sinds maart 2017 evenementencoördinator van de VeganChallenge.

Onder de naam “Marijke Regelt” ben ik actief als organisator van zakelijke, particuliere en openbare evenementen. Daar zijn ook een heel aantal openbare én veganistische evenementen onder dus neem gerust een kijkje. Daarnaast ben ik samen met Patrick bezig met het oprichten van de Stichting Terug naar de Toekomst: een veganistisch gezinshuis voor 8 tieners op een manier die onbekend is binnen de residentiële pleeg- en jeugdzorg.

Meer uitgebreide informatie over welke rol veganisme in mijn leven speelt, lees je in dit interview van het Groene Broertje.

Mijn vrije tijd vul ik met een diversiteit aan hobby’s. Zo lees ik graag thrillers van schrijvers zoals Harlan Coben, Esther Verhoef en Karin Slaughter, heb ik een zwak voor eten en koken, ben ik gek op reizen, dieren en groot vervoer. Groot vervoer? Ja, van een bijzondere touringcar tot “convoi exceptionnel” en zowel civiele als militaire luchtvaart. Voor de broodnodige beweging gaat mijn voorkeur uit naar squashen, schaatsen, wandelen en fitness. Om te kijken kies ik voor ijshockey (Tilburgs Trappers) en voetbal.

Vragen? Stel ze. Al beloof ik niet dat ik het antwoord weet, maar ik ga er in ieder geval voor je naar op zoek.;-)

Ik wens je een mooie VeganChallenge!

 

Jurjen – Website (content) – jurjen@veganchallenge.nl

Hoi! Ik ben Jurjen. 13 jaar geleden besloot ik vegan te worden toen ik me realiseerde dat de veehouderij alleen menselijke belangen dient, ten koste van dieren en het milieu. Ik was toen al 7 jaar vegetariër. Vlees eten voelde voor mij verkeerd maar ik had nooit de moeite genomen om verder te kijken. Door dierlijke producten van je boodschappenlijstje te schrappen kun je je bijdrage aan dierenleed minimaliseren en je milieuimpact beperken. Ook voor mezelf zie ik veganisme als verrijking. Sinds ik vegan ben sta ik met veel plezier in de keuken en is er een culinaire wereld voor me open gegaan. Verder vermaak ik me prima op plantaardige potlucks en doe ik graag vrijwilligerswerk voor dier- en milieuvriendelijke initiatieven. Het is voor mij hoopgevend dat de vegan lifestyle steeds meer mainstream wordt. Ik geloof in vegan outreach om deze ontwikkeling in een stroomversnelling te krijgen.

Voor de VeganChallenge verzorg en beheer ik de content van de website. Staan er fouten in een tekst, is een recept verkeerd getagd of wil je weten hoe onze Buddymap werkt? Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen betreffende de website kun je bij mij terecht. Ik hoop dat we vele mensen kunnen inspireren om de uitdaging aan te gaan. Veel plezier met je deelname aan de VeganChallenge en eet smakelijk!

 

Roel – Website & App (technisch) – roel@veganchallenge.nl

Hallo! Mijn naam is Roel. Toen ik leerde wat voor verschrikkelijk bestaan dieren hebben enkel om de mens te dienen besloot ik dat ik hier niet langer aan mee wilde doen. Vanaf dat moment werd ik veganist. Ik leerde al snel dat je als veganist gezond en lekker kan eten en dat het zeker niet lastig is!

Binnen het VeganChallenge team ben ik verantwoordelijk voor de technische kant van de site. Mocht je dus problemen tegenkomen op de site of suggesties hebben dan mag je die bij mij melden.

 

Marleen – App (design) – marleen@veganchallenge.nl

Aangenaam! Ik ben Marleen (30). Binnen de VeganChallenge houd ik me bezig met de VeganChallenge app. Van jongs af aan vraag ik me af waarom mensen destructief en respectloos omgaan met de natuur, dieren en elkaar. Ik realiseerde me dat ik hier met mijn levenswijze indirect onderdeel van uitmaakte en besloot op mijn 17e vegetariër te worden. Twee jaar later werd ik vegan. Als ik terugkijk op de afgelopen tien jaar valt me op dat een vegan levensstijl stapje voor stapje normaler lijkt te worden in een non-vegan wereld. Het gegeven dat één persoon wezenlijk verschil kan maken geeft hoop. Jouw keuze om plantaardig te eten maakt niet alleen verschil voor de dieren, maar ook voor de natuur, het milieu, je medemens en jezelf. Wat het laatste betreft: sinds ik vegan leef voel ik me gezonder en energieker, sta ik met meer plezier in de keuken en heb ik bovenal het gevoel dat mijn levensstijl overeenkomt met mijn levensvisie. Heel veel plezier met de VeganChallenge!