Wie zijn wij?

De VeganChallenge is bedacht en wordt uitgevoerd door een enthousiast team van vrijwilligers. Samen proberen we zo veel mogelijk mensen te inspireren. We vinden oprecht dat veganisme een manier is om de wereld een betere plek te maken. Als we jou enthousiast hebben gemaakt voor dit ideaal, maakt ons dat blij!

 

Anneke

Kok / Fotograaf

In het receptenteam wil ik graag mijn steentje bijdragen om mensen enthousiast te maken voor de veganistische keuken. Voor mij ging er een wereld van smaken open toen ik stopte met het eten van dierlijke producten!

Ap

Social Media

Vegan zijn gaat voor mij niet alleen over eten. Het gaat om verbinding maken met mens, dier, natuur, en planeet. Zodat onze aarde uiteindelijk een fijne plek wordt waar we in harmonie kunnen leven.

Chantal

Kok

Ik ben Chantal en in april 2021 ben ik een jaar vegan. Voor mij begon het als experimentje, na jarenlang flexitariër te zijn geweest. Inmiddels ben ik zo overtuigd van alle voordelen van vegan eten én leven dat ik niet meer anders wil! Met allerlei lekkere vegan recepten hoop ik jou te inspireren om ook de stap te zetten

Diana

Social Mediamens

Na 3,5 jaar vegetariër besloot ik de overstap te maken naar vegan. Ik geloof dat we mensen kunnen wakkerschudden in hun zoektocht naar een beter leven voor dier en mens. Ik werd vegan na deelname aan de VeganChallenge.

Elise

Content-team

Veganist worden is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Omdat de stap naar een veganistische levensstijl voor mij zo positief was, gun ik het iedereen. Samen kunnen we een groot en belangrijk verschil maken.

Els

Receptenmaker

Ik hou van koken en inspireer mensen graag om meer plantaardig te eten. Dat doe ik door hen te laten proeven hoe lekker en voedzaam plantaardig eten kan zijn. Met plezier maak ik dus deel uit van het receptenteam!

Eva

Kok

Veganisme is voor mij begonnen vanuit gezondheid. Hoeveel fitter en gezonder je lijf wordt op een plantaardig en onbewerkt dieet en hoeveel smaakvoller al het eten nu is blijft voor mij fascinerend en ongelooflijk leuk! Of je nu veganist wordt voor je gezondheid of voor het tegengaan van het dierenleed, uiteindelijk worden beide erg belangrijk!

Gabrielle

Receptenmaker

Ik ben Gabrielle van den Bovenkamp – inmiddels ongeveer een jaar vegan en al mijn hele leven allround dierenliefhebber. Bij de VeganChallenge ontwerp ik recepten voor het team creatie en denk ik mee over samenwerkingen met derden op de afdeling co-creatie.

Henrieke

Receptenmaker

Veganistisch eten lijkt voor sommige mensen onmogelijk, zeker als zij daarnaast nog een voedselallergie of -intolerantie hebben, maar ik wil juist laten zien dat het eigenlijk vet makkelijk is! Daarom zorg ik ervoor dat er regelmatig nieuwe allergie-vriendelijke recepten online komen.

Jaap

Project Planner

Ook een revolutie moet je organiseren. Ik probeer mijn bescheiden steentje (door de ruit) bij te dragen door initiatief te nemen en te plannen, zodat de VeganChallenge nóg meer mensen kan bereiken. Met als doel: alle dieren bevrijden van menselijke uitbuiting.

Janneke

Receptenmaker

Ik eet nu een paar jaar plantaardig en dacht in het begin: dit wil iedereen toch, een uitdaging in de keuken! Inmiddels begrijp ik dat sommigen bij deze culinaire ontdekkingsreis wat hulp kunnen gebruiken. Die geef ik graag en daarom zet ik me in voor de VeganChallenge.

Kasper

Als dierenliefhebber met een vlotte pen hoop ik potentiële veganisten te inspireren. In ons uppie kunnen we niks, maar samen kunnen we een verschil maken.

Lotte

Zeven jaar geleden ben ik vegetariër geworden, en stap voor stap ben ik steeds meer plantaardig gaan eten. Ik geloof in een duurzame en diervriendelijke toekomst. Door mijn recepten te delen, wil ik anderen op een positieve manier inspireren om ook te kiezen voor de plantaardige keuken.

Luize

Organisator

Vegan zijn heeft geen nadelen! Dat wil ik ook graag aan de rest van de wereld laten zien. Het is mijn missie om mee te helpen aan een compassie- en liefdevolle wereld te creëren 🙂

Maya

Vlogger

Als vegan is mijn doel: zo veel mogelijk onnodig leed vermijden. Dat begon bij mezelf maar ik merkte dat het al snel een ripple-effect had: ook mijn familie en vrienden begonnen steeds vaker plantaardiger te eten. Om nog meer mensen te inspireren begon ik een YouTube kanaal met vegan lifestyle video’s!

Melissa

Content-team

Ik geloof in een plantaardige toekomst en ben dan ook blij dat ik hier (achter de schermen) een steentje aan kan bijdragen. De switch naar een vegan levensstijl heeft voor mij veel veranderd, in positieve zin. Er blijft altijd wat te leren en te ontdekken. Dit wil ik graag met zoveel mogelijk anderen delen.

Miracle

Teamcoördinator

Als vegetariër was ik in de veronderstelling dat ik niks te maken had met dierenleed, dat het zelfs een must was om af en toe ook vlees te eten, voor mijn gezondheid. In maart 2020 keek ik naar mijn zoveelste eitje in de pan en besloot ik dat ik nooit meer iets dierlijks wilde eten, “gezond” of niet. Ik volgde de Vegan Challenge en daarna was de idealist in mij ontwaakt.

Nicoline

Grafisch Vormgever

Als 10 jarige werd ik vegetariër omdat ik dieren lief vond en ze niet meer wilde eten. Uiteindelijk bleek dit ook de voornaamste reden om de stap naar het veganisme te zetten. Ik gebruik mijn creatieve skills om het met de VeganChallenge voor anderen een beetje makkelijker te maken deze stap ook te zetten.

Ninouschka

Social Media Beheerder

Plantaardig is de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Hoe eerder iedereen dat doorheeft én daarnaar gaat leven, hoe beter. Met alle liefde help ik mee mensen kennis te laten maken met, en/of uitbreiden van de vegan lifestyle.

Pier

Statisticus

Ik ben veganist geworden omdat ik niet meer bij wilde dragen aan dierenleed. Er is tegenwoordig zoveel ontwikkeling op het gebied van veganistisch eten en leefstijl dat ik iedere dag nieuwe dingen ontdek. Dat inspireert enorm en zorgt dat het steeds makkelijker wordt om anderen te overtuigen.

Ronja

Content-team

Er is weinig waar ik meer in geloof dan in een plantaardige toekomst. Ik ben opgegroeid als vegetariër en zag een aantal jaren terug het vegan-licht. De VeganChallenge laat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met veganisme: iets waar ik met heel mijn ziel en zaligheid achter sta!

Ronja

Sinds 2015 ben ik vegan om een positieve impact te hebben op het milieu, de dieren en mijn gezondheid en weet daarom als geen ander dat het begin van deze nieuwe leefwijze soms moeilijk kan zijn. Daarom wil ik graag mijn ervaringen delen zodat het voor nieuwe veganisten makkelijker wordt en we samen aan een duurzame en eerlijke wereld kunnen werken.

Simone

Receptenmaker

Mijn weg naar veganisme begon met een zoektocht naar gezonde voeding. Ik leerde over afschuwelijke leefomstandigheden van dieren in de bio-industrie. Als dierenliefhebber ben ik daar zo van geschrokken dat ik veganist werd. Nu wil ik anderen laten zien dat plantaardig koken leuk, gezond en lekker is.

Thomas

Webdeveloper

Groninger wonend in Drenthe, freelance software developer en game developer, missie: het bestrijden van klimaatverandering. Ik help de website van de VeganChallenge te onderhouden en te verbeteren, zodat we samen zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren de stap naar het veganisme te maken.

Virginia

Receptenmaker

Voedzaam en plantaardig, dat is mijn stijl in de keuken en mijn bijdrage voor een duurzamer leven. Met echte ingrediënten, liever niet te ingewikkeld. Door recepten te ontwikkelen en te delen, hoop ik anderen te inspireren dat een plantaardig gerecht lekker kan zijn en waar lichaam en planeet blij van worden.

Wing

Webdesigner

Opgegroeid als vegetariër en sinds een paar jaar veganist. Ik ben altijd bezig met art & design projecten, het liefst ook vegan gerelateerd zoals het redesign van deze awesome website.