Gevulde aubergine
Een heerlijk niet al te ingewikkeld (kerst) recept dat er verrassend mooi uitziet.
Als je het als hoofdgerecht wilt eten kun je er wat extra couscous en wat linzen bij serveren.
Een heerlijk niet al te ingewikkeld (kerst) recept dat er verrassend mooi uitziet.
Als je het als hoofdgerecht wilt eten kun je er wat extra couscous en wat linzen bij serveren.
Deze Parmezaanse kaas van cashewnoten is heerlijk over je pasta of ovenschotel. En het makkelijke is dat je in één moeite door een fijne voorraad kan maken die je in de vriezer wel 2 maanden kunt bewaren.
Een echt brits nagerecht om je vingers bij af te likken. Het lekkerst eet je deze pudding lauwwarm met een bolletje Vegan vanille ijs.
Een winters stoofpotje, makkelijk te maken en boordevol smaak.
Wellington is een blikvanger op je kerstdiner of een ander feestje.
Je kan één grote wellington maken, of acht individuele wellingtontjes. Dat laatste is makkelijker met bakken.
Dit recept is gebaseerd op hoe het gemaakt wordt in de familie van een van onze receptenteam-leden.
De meeste ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen, m.u.v. het glutenpoeder. Dit is online te bestellen en ook vaak verkrijgbaar bij een molenwinkel waar meel verkocht wordt. Door het glutenpoeder met de andere ingrediënten te mengen krijg je seitan!
Een heerlijk winters en kruidig nagerecht, luchtig gemaakt met aquafaba en vegan slagroom. Het smaakt zo fris dat je niet zou raden dat er pompoen in zit. Succes gegarandeerd voor een feestelijk (kerst-)diner!
Je topt het dessert af met gesuikerde pompoenpitten. Deze maak je zelf, van gekochte gedroogde pompoenpitten. De pitten uit de pompoen gooi je weg, tenzij je zin hebt die één voor één te pellen…
De bereidingstijd is ruim 1 uur, maar het meeste kan 1 dag, respectievelijk 2 uur van tevoren gedaan worden – dit is handig met kerst.
Een klassieker uit de Nederlandse keuken is Haagse bluf. Het werd vroeger gemaakt met eieren van de kip… Maar met aquafaba (het water uit een blik kikkererwten of witte bonen) is Haagse bluf heel makkelijk te veganizen! Traditioneel deden we dit met bessensap en suiker, maar het kan suikervrij met appeldiksap. De zoet-romige bluf combineert heerlijk met friszure sojayoghurt, maar probeer het ook eens met zelfgemaakte griesmeelpap.
De aquafaba van witte bonen heeft minder ‘bonen-smaak’ maar die van kikkererwten schuimt beter op.
Met een beetje xanthaangom (drogist) krijg je gegarandeerd een stevig schuim waar je mooie pieken van maakt. Zonder dat moet je wat langer doorkloppen, maar lukt het ook wel.
In de herfst en winter krijg je vanzelf zin in speculaas, toch? Speculaaskruiden zijn verwarmend en geurig. Terwijl de speculaas in de oven bakt, vult de geur je hele huis. Met hetzelfde deeg kun je zowel speculaasbrokken als kruidnoten maken. Of verdeel het deeg in tweeën en maak allebei! De kruidnoten kun je tenslotte ook nog een chocoladejasje geven.
Deze smakelijke pannenkoek is net een omelet!
Varieer naar wens met de vulling (hartig of zoet) en de garnering voor een feestje op je bord.
Deze goedgevulde wraps zijn handig als je een snelle, voedzame en vooral smakelijke maaltijd wilt maken. Als je ze in folie wikkelt zijn ze ook makkelijk mee te nemen als lunch, avondeten of stevige snack voor onderweg!
Dit recept is gebaseerd op de Britse bread and butter pudding. Een ideaal recept om oud brood, overrijpe bananen en leftover pompoen op te maken.
Hier laat je nog expres brood voor oud worden!
Houd er rekening mee dat het brood nog moet afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.
Dit is een gastrecept van Sara Kidd, een in Nieuw Zeeland zeer populaire blogger. Zij bezweert ons dat dit haar beste cakerecept aller tijden is! Deze cake kan niet mislukken en is heel makkelijk te maken, en is heerlijk licht van textuur. Dus meteen aan de slag!
Meer smakelijke glutenvrije vegan recepten en tips voor glutenvrij bakken vind je op haar website: https://sarakidd.com/gluten-free-vegan-vanilla-cake/
Deze aioli is een gastrecept van Amanda Sorrenson van de NZ Vegan Society. Je maakt deze aioli in een handomdraai. Lekker om brood of groenten in te dippen.
Een topping van notenroom op een salade van vers fruit: dit toetje kan in ieder seizoen. Aardbeien en frambozen in de zomer, appel en mandarijn of peren in de winter. Het is heel snel klaar en toch een beetje feestelijk.
Havergrutten of ‘steel cut oats’ zijn iets anders dan havermout. De laatste zijn gewalste graankorrels die platte rondjes zijn geworden, ofwel graanvlokken. Grutten zijn graankorrels die in stukjes zijn gehakt. Pap van havergrutten heeft een korrelige structuur. Steel cut oats vormen een stevig ontbijt waarop je een hele ochtend kunt teren. Havergrutjespap is goed op te warmen. Je kunt een grotere hoeveelheid maken en daar een paar dagen van eten.