Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Hoewel veel currypasta’s vegan zijn, is zelf maken altijd leuker. Het duurt iets langer, maar als je weet dat je een gerecht vanaf de basis zelf hebt gemaakt, smaakt het gelijk veel lekkerder toch? Als je niet van verse koriander houdt, kun je het vervangen door peterselie of weglaten.

Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Ingrediënten

Bereiding

Meng de koriander, knoflook, gember, specerijen, water en 2 eetlepels van de olie in een keukenmachine of met een staafmixer. Hiermee maak je zelf een currypasta voor je curry met kikkererwten en zoete aardappel. Voor een snelle curry kun je ook een kant en klare pasta gebruiken.

Snijd de ui, paprika en zoete aardappelen in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui en paprika. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de aardappel en uitgelekte kikkererwten toe, samen met de tomatenpuree en ±500 ml water. Laat dit 25 minuten zachtjes doorkoken. Bereid intussen de couscous volgens de verpakking. Voeg op het bord de verse koriander toe.

 

Twist


In een curry kun je mooi al je restjes groente kwijt. Deze curry met kikkererwten en zoete aardappel bevat weinig groente. Voeg daarom wat extra groente toe, bijvoorbeeld een courgette, aubergine of broccoli. Of serveer er een frisse salade erbij.

In plaats van couscous is deze curry ook heerlijk met zelfgemaakte naan. Hier vind je het recept.