Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Hoewel veel currypasta’s vegan zijn, is zelf maken altijd leuker. Het duurt iets langer, maar als je weet dat je een gerecht vanaf de basis zelf hebt gemaakt, smaakt het gelijk veel lekkerder toch? Als je niet van verse koriander houdt, kun je het vervangen door peterselie of weglaten.

Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Ingrediënten

Bereiding

Eerst maak je zelf een currypasta. Schil hiervoor de gember. Doe met de koriander, knoflook, specerijen, water en 2 eetlepels olie in een keukenmachine of pureer met een staafmixer. Voor een snelle curry kun je ook een kant en klare pasta gebruiken.

Snipper de ui, laat de kikkererwten uitlekken en schil de zoete aardappelen. Snijd daarna de paprika en zoete aardappelen in blokjes. Verhit wat olie en fruit de ui met de paprika. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de zoete aardappel en kikkererwten toe, samen met de tomatenpuree en ca. 500 ml water. Laat dit 25 minuten zachtjes doorkoken. Bereid intussen de couscous volgens de verpakking. Voeg op het bord de verse koriander toe.

Tip 1

In een curry kun je mooi al je restjes groente kwijt. Deze curry met kikkererwten en zoete aardappel bevat nog niet zoveel groente. Voeg daarom wat extra groente toe, bijvoorbeeld een courgette, aubergine of broccoli. Of serveer er een frisse salade erbij.

Tip 2

In plaats van couscous is deze curry ook heerlijk met zelfgemaakte naan. Hier vind je het recept.