Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Hoewel veel currypasta’s vegan zijn, is zelf maken altijd leuker. Het duurt iets langer, maar als je weet dat je een gerecht vanaf de basis zelf hebt gemaakt, smaakt het gelijk veel lekkerder toch? Als je niet van verse koriander houdt, kun je het vervangen door peterselie of weglaten.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • Handje (±5 g) verse korianderblaadjes + extra voor decoratie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter verse gemberwortel, geschild
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel koriander
  • ¼ eetlepel komijn
  • ¼ eetlepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepel water
  • 3 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 g zoete aardappels, geschild (of gewone aardappels)
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 250 gram couscous
  • Bereiding

    Meng de koriander, knoflook, gember, specerijen, water en 2 eetlepels van de olie in een keukenmachine of met een staafmixer. Hiermee maak je zelf een currypasta. Je kan ook een kant en klare pasta gebruiken voor een snelle curry.

    Snijd de ui, paprika en aardappels in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui en paprika. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de aardappel en uitgelekte kikkererwten toe, samen met de tomaten puree en ±500 ml water. Laat dit 25 minuten zachtjes doorkoken. Bereid intussen de couscous volgens de verpakking. Voeg op het bord de verse koriander toe.

    Tip: Lekker met een frisse salade erbij.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Curry
    Keuken:
    Indiaas
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Seizoen:
    Lente, Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja