Thaise salade met paksoi

De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 2 stronken paksoi
  • 1 komkommer
  • 4 ananasschijven (uit blik)
  • 1 rode ui
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 handje verse muntblaadjes
  • 1 handje verse (Thaise) basilicumblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • Zout
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Bereiding

    Verwijder de harde stronk van de paksoi en snij in reepjes van maximaal 1 centimeter dikte en doe in een grote schaal. Schil de komkommer, halveer in lengte en snij in mooie blokjes. Snij de ui in halve ringen. Voeg ui, ananas, komkommer aan de paksoi toe.

    Snij de munt en basilicum fijn en voeg toe aan de salade.

    Snij de knoflook fijn en meng wat zout, sojasaus, limoensap, gembersiroop en olie tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en roer goed door.

    Tip: varieer met deze salade door in plaats van ananas eens mango of meloen te gebruiken.



    Menugang:
    Bijgerecht, Lunch
    Type:
    Groentegerecht, Salade
    Keuken:
    Thais
    Smaak:
    Hartig, Kruidig, Zoet
    Seizoen:
    Lente, Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Supermarktvriendelijk:
    Ja