Blueberry pancakes

Een basisrecept voor echt Amerikaanse pancakes. Je kunt dit aanpassen naar je eigen voorkeuren, door bijvoorbeeld (een deel van) de bloem te vervangen door meel, de suiker door agavesiroop en door plantaardige melk naar keuze te gebruiken. Je kunt ook andere bessen dan de klassieke bosbes kiezen, en als ze niet in het seizoen zijn, gebruik dan eens zomerfruit uit de diepvries!

Ingrediënten

Bereiding

Verhit wat olie of margarine in een ruime koekenpan, of in 2 koekenpannen als je meerdere pancakes tegelijk wilt bakken.

Meng bloem, suiker, bakpoeder, maïszetmeel en zout in een ruime kom. Voeg amandelmelk en olie toe en klop met de garde tot een beslag. Roer op het einde voorzichtig de bosbessen erdoor.

Doe met een soeplepel of kopje wat beslag in de pan, maar verdeel het niet over het hele oppervlak. Doe de deksel op de pan en bak de pancakes aan beide kanten in 3 minuten goudbruin.

Tip: Serveer met een lekker scheutje esdoornsiroop of een andere stroop naar keuze.