No Fish Sushi

Vrijwel elke grote supermarkt heeft tegenwoordig een hoekje met Japanse spulletjes. Hier vind je ook alles wat je nodig hebt om sushi te maken! Hoewel de meeste Nederlanders bij het woord sushi aan vis denken, is het eigenlijk Japans voor ‘plakkerig’, wat op de rijst slaat. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om sushi te vullen, hier geven we een paar heerlijke suggesties.

No Fish Sushi

Ingrediënten

Voor 10 rollen sushi:

Voor de wortel/paddenstoelvariant:

Voor de avocado/paprikavariant:

Voor de mango/gembervariant:

Bereiding

Kook de sushirijst binnen 15 minuten gaar. Besprenkel met de rijstazijn en laat de rijst volledig afkoelen (schep een paar keer om).

Ondertussen kun je de vulling vast voorbereiden:

Wortel/paddestoelvariant (let op: deze variant is niet sojavrij):

Avocado/paprika variant:

Mango/gember variant:

Ga als volgt te werk:
Neem steeds een nori-vel en vul deze voor ongeveer driekwart met de rijst. Leg de vulling in het midden erop en rol de sushi voorzichtig op (hiervoor kun je eventueel een sushimatje gebruiken, maar dat hoeft niet per se).

Met een beetje water plak je de sushi-rol dicht. Het beste is om de sushi nu een uur in de koelkast te leggen, maar als je haast hebt kun je deze stap overslaan – de sushi zal dan wel iets minder steivg zijn.

Maak een groot mes nat om de sushi doormidden te snijden. De 2 rollen die je overhoudt snijd je weer doormidden, en dat doe je nog een keer, zodat je uit elke rol 8 stukjes sushi haalt.

Tip: je kunt natuurlijk van alles gebruiken als vulling! Experimenteer erop los met je favoriete groenten.