Gnocchi met geroosterde paprika’s
Voor dit recept moet je bij de supermarkt even kijken naar producten die je misschien nog niet kent. Op de afdeling van Italiaanse producten (denk: olijven Gnocchi met geroosterde paprika’s & tomatensaus) vind je gnocchi, een kruising tussen ons aller aardappel en pasta. Daar in de buurt vind je ook geroosterde paprika’s, een heerlijke toevoeging aan allerlei gerechten. Je kunt ze in een pot kopen, bijvoorbeeld van het merk Merza.
Ingrediënten
- 1 pak (500 g) gnocchi
- 1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt
- 3 teentjes knoflook
- 1 tot 2 theelepels citroensap
- ½ theelepel zout
- Verse zwarte peper
- 1 eetlepel olie
- 1 aubergine, in blokjes
- 300 gram spinazie
- 1 blik kikkererwten of witte (cannellini) bonen
- 2 handjes verse basilicum, fijngesneden
Bereiding
Kook de gnocchi in een pan heet water volgens de instructies op de verpakking.
Ondertussen pureer je in keukenmachine of blender de paprika’s, knoflook, citroensap, zout en zwarte peper tot een gladde saus.
In een ruime pan (met goede anti-aanbaklaag) verwarm je de olie. Pers de knoflook erboven uit en bak met de aubergineblokjes. Roer goed door en voeg na 5 minuten de spinazie toe. Laat die zo’n 5 minuten slinken. Voeg de paprikasaus toe en kikkererwten toe en verwarm het nog een paar minuten. Bestrooi met de basilicum en serveer met de gnocchi.
Tip: in plaats van gnocchi kun je deze saus ook bij pasta, zoals fusili, serveren.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk