Wokschotel met mie en paksoi

Hoewel je deze wokschotel in een handomdraai op tafel zet, is het een ware smaakbom. Sesamolie geeft de roerbakreepjes een echte Aziatische smaak, ideaal om in te roerbakken! Er zijn verschillende soorten mie te koop, waarvan velen zonder ei. Check dat nog even in de supermarkt!

Wokschotel met mie en paksoi

Ingrediënten

Bereiding

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Pel de ui en snij in halve ringen. Snij de peper, indien je die gebruikt, in kleine stukjes.

Verhit de olie in de wok. Roerbak de ui en de tofublokjes 2 minuten. Schep de paprika, peper en paksoi erdoor en roerbak 3 minuten mee. Verhit de ketjap nog 1 minuut mee. Schep de mie door het groentemengsel en bak nog 1 minuut mee. Verdeel over vier borden en bestrooi met seroendeng.

 

Twist


Je kunt in plaats van de tofublokjes ook vega kipstukjes van de Vegetarische Slager gebruiken. Vul de wokschotel aan met peultjes of sugarsnaps, dun gesneden wortel en/of kastanjechampignons. Dit zorgt ook voor een kleurrijke twist! Ga je voor extra vezels? Vervang de mie dan door een volkoren variant, zoals volkoren- of boekweitnoedels.