Auberginestoofpotje met peer en falafel

Je zou misschien niet zo snel peer door je avondeten doen, maar dit is een erg lekkere combinatie. De aubergine geeft het een bite en de sesam maakt het lekker hartig. Je kunt eventueel nog wat hummus of tahinsaus serveren bij de falafel.

Ingrediënten

Bereiding

Rooster het sesamzaad 3 minuten in een droge koekenpan en zet het sesamzaad opzij. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit 3 eetlepels olie in een wok (of dezelfde koekenpan) en bak de aubergine met de kaneel en komijn 6 minuten op hoog vuur. Voeg de peer toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de citroenrasp, –sap en zout toe aan het groentemengsel en roer de sesamzaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Doe de couscous in een pan en voeg hete groentebouillon toe. Roer door en laat vervolgens met een deksel op de pan garen.

Verhit nog wat olie in de koekenpan en bak de falafelballetjes aan alle kanten goudbruin. Serveer de aubergine en peer met couscous en falafelballetjes.

Tip: Je kan nog extra kruiden door de couscous doen als je deze kookt, zoals fijngesneden verse peterselie of koriander.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge