Auberginestoofpotje met peer en falafel

Je zou misschien niet zo snel peer door je avondeten doen, maar dit is een erg lekkere combinatie. De aubergine geeft het een bite en de sesam maakt het lekker hartig. Je kunt eventueel nog wat hummus of tahinsaus serveren bij de falafel.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 2 aubergines
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalens komijnzaad
  • 3 peren (bijv. conference), geschild en in blokjes
  • Rasp en sap van 2 citroenen
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram couscous
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 2 pakjes falafelballetjes
  • Bereiding

    Rooster het sesamzaad 3 minuten in een droge koekenpan en zet het sesamzaad opzij. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit 3 eetlepels olie in een wok (of dezelfde koekenpan) en bak de aubergine met de kaneel en komijn 6 min. op hoog vuur.

    Voeg de peer toe aan de aubergine en bak 2 min. mee.

    Voeg de citroenrasp en –sap en zout toe aan het groentemengsel en roer de sesamzaadjes erdor. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

    Doe de couscous in een pan en voeg hete groentebouillon toe. Roer door, leg er een deksel op en laat intrekken.

    Verhit nog wat olie in de koekenpan en bak de falafelballetjes aan alle kanten goudbruin. Serveer de aubergine en peer met couscous en falafelballetjes.

    Tip: door de couscous kun je nog wat kruiden doen, zoals fijngesneden verse peterselie of koriander.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Groentegerecht
    Keuken:
    Fusion, Israëlisch, Libanees
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja