Chocoladekoekjes met jamvulling

Deze koekjes zijn leuk om te maken en hebben een korte bereidingstijd. Probeer ook eens de variatietip voor amandel-kersenkoekjes!

Chocoladekoekjes met jamvulling

Ingrediënten

Voor 20 stuks:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Neem een kom en zeef hierin bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder. In een aparte, ruime kom meng je alle natte ingrediënten (behalve de jam) plus de suiker. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng goed.

Neem ongeveer 1 eetlepel deeg (ter grootte van een walnoot), rol er een balletje van en druk die plat. Leg op de bakplaat en ga door tot het deeg op is. Bak de koekjes 5 minuten en haal de bakplaat uit de oven. Druk dan voorzichtig je duim in elk koekje zodat er een kleine inkeping ontstaat. Als de koekjes hiervoor te heet zijn, kun je een theelepel gebruiken. Hierin doe je een klein beetje jam. Bak de koekjes nog 8 minuten. Haal de koekjes uit de oven en laat ze minimaal 10 minuten afkoelen.

Tip: Maak eens amandel-kersenkoekjes, door 100 gram bloem en 85 gram amandelmeel te gebruiken. Laat de cacaopoeder weg en vervang vanille extract door amandelextract en gebruik kersenjam.