Noedelsoep met paksoi

Eet je graag instant noedels? Dat kan nog steeds, er zijn verschillende soorten vegan noedels te verkrijgen (let op dat er geen ei in zit). Kijk daarvoor ook eens rond bij de toko of Chinese supermarkt. Deze soep is een gezondere variant, met verse groenten en bamboescheuten. Ook heerlijk als tussendoortje!

Noedelsoep met paksoi

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui in ringen en de paksoi in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui en sambal op laag vuur 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en maak hierin de noedels/mie klaar volgens de verpakking. Doe de bamboescheuten en de paksoi erbij. Laat 2 minuten koken tot de paksoi iets zachter, maar nog wel stevig is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en uitjes.

 

Twist


Deze noedelsoep kan je ook maken met andere soorten kool, zoals witte of savooie kool. Ook lekker om er gebakken plantaardige ‘kip’stukjes, of krokant gebakken tofureepjes door te doen! Wil je meer groente? Voeg dan sugarsnaps, shittake champignons, dungesneden wortel of japanse roerbakmix toe. Van VC deelneemster Annemarie kregen we de volgende twist: Ook heerlijk met wat kokosmelk er door en een snee (belegd) roggebrood.