Spinazieburgers

Deze burgers bevatten eenvoudige ingrediënten en zijn toch rijk aan smaak. Niet alle kruiden in huis? Neem dan gewoon wat meer van de andere kruiden. Je krijgt het beste resultaat als je pandan (zilvervlies) rijst voor deze burgers gebruikt, die plakt wat meer dan basmati rijst. Mocht je dat niet hebben, kun je ook wat bloem door het deeg doen.

Spinazieburgers

Ingrediënten

Voor 12 stuks:

Bereiding

Zet de spinazie een avond van te voren vast op een bord in de koelkast, zodat het ruim de tijd heeft om te ontdooien. Als de rijst die je gebruikt niet zo goed blijkt te plakken, kun je wat extra bloem door het deeg doen.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 5 minuten afkoelen.

Druk in een zeef alle vocht uit de spinazie. Doe samen met de havermout in een ruime kom en laat staan terwijl de rijst kookt. Zodra de rijst klaar is voeg je deze toe aan het spinazie/havermoutmengsel. Voeg pijnboompitten en alle overige ingrediënten toe (behalve de olie). Kneed goed door.

Vorm er met je handen 12 burgers van.  Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi bruin zijn. Eventueel kun je ze ook in de oven bakken, op 175 graden zo’n 15 minuten per kant.

Tip: Vries de ongebakken burgers in, eventueel in een bakpapiertje zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Zo mik je ze op een drukke dag gelijk in de pan en heb je in no-time een gezonde maaltijd op tafel!