Pindasoep

Deze soep is lekker romig door de aardappel en pindakaas. Je kunt hem zo pittig maken als je zelf lekker vindt!

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Was en schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van circa 1 centimeter. Snijd en was de prei.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ongeveer 2 min mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ongeveer 10 min koken tot de aardappels gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng het geheel op smaak met sambal, zout en peper.

Tip: Je kunt de pindasoep serveren met rijst voor een goed vullende avondmaaltijd. Ook lekker om pindakaas met stukjes pinda te gebruiken!
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge