Panzanella
Voor deze Italiaanse broodsalade kun je afgebakken ciabatta nemen, maar het is lekkerder om een ciabatta te nemen die je thuis af kunt bakken. Laat het brood dan wel eerst goed afkoelen voordat je het in de salade doet.
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 250 gram tomaat, in stukjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 (gele) paprika, in kleine reepjes gesneden
- 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
- 2 rijpe avocado's, in plakken
- 1 blik kikkererwten (uitgelekt) of 1/2 komkommer in plakjes voor een lichtere/frissere salade
- Sap van 1 citroen
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Scheur het brood in kleine stukken en schep om met de tomaat, bosui, paprika, peterselie,
avocado en kikkererwten of komkommer. Meng het citroensap en de olie en wat peper en zout en druppel dit over de salade.
Tip: Het is ook lekker om verse basilicum te gebruiken in plaats van peterselie. Olijven zijn ook een lekkere toevoeging!
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk