Mango-kokos-havermout

Havermout is het ideale ontbijt om lekker mee te variëren, zoals dit recept ook bewijst. De mango en kokosmelk maken het een tropisch gerecht, lekker kruidig door de kaneel en kardemom. Een heerlijk begin van de dag!

< 15 minuten     2-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk
  • 100 milliliter water
  • 100 gram havermout
  • Vruchtvlees van 1 mango
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel kardemom
  • Paar eetlepels kokosrasp
  • Bereiding

    Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Voeg de havermout toe en laat 3 minuten koken. Snijd ondertussen de mango in blokjes en voeg deze aan de havermout toe. Roer op het einde de kaneel, kardemom en kokosrasp erdoor.

    Tip: lekker met wat fijngesneden verse munt.



    Menugang:
    Ontbijt
    Type:
    Cereal
    Keuken:
    Fusion
    Smaak:
    Kruidig, Romig, Zoet
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja