Kerrieschotel met tofugehakt en vruchten

Dit recept is ingestuurd door een eerdere VeganChallenge deelnemer. Wij vonden het zo’n succes dat we besloten om het te plaatsen! De vruchten maken deze kerrieschotel een beetje zoet, terwijl de kerrie en tofu gehakt het juist ook lekker hartig maken. Heerlijk op een zomerse dag!

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 appel
  • 1 tomaat
  • 1 banaan
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 eetlepel kokos
  • 60 gram rozijnen
  • 2 eetlepels mangochutney (van het merk Patak's)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 paprika’s (evt. verschillende kleuren), in blokjes
  • 2 pakjes tofu-gehakt (à 180 gram)
  • Bereiding

    Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

    Schil de appel en de banaan en snijd ze in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de plakjes appel, tomaat en banaan toe, met de kerrie en de bloem. Bak het geheel vijf minuten zachtjes door onder goed roeren. Voeg de bouillon geleidelijk toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.

    Meng tenslotte de kokos, rozijnen, mangochutney en het citroensap erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het geheel 15 minuten afgedekt sudderen, terwijl je af en toe roert. Verhit de resterende lepel olie in een hapjespan en bak hierin de paprikablokjes 5 minuten. Voeg tofugehakt toe en bak nog 5 minuten.

    Voeg het chutneymengsel toe aan het paprika/gehaktmengsel en laat nog even goed heet worden. Serveer met de rijst.

    Tip: zet de mango chutney erbij op tafel om er nog wat extra bij te serveren!



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Curry, Rijstgerecht
    Keuken:
    Fusion, Indiaas
    Smaak:
    Hartig, Kruidig, Zoet
    Seizoen:
    Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja