Stamppot met doperwt en munt - VeganChallenge

Stamppot met doperwt en munt

Deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder, door de toevoeging van verse munt.

30-60 minuten     4 Personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappels (kruimig)
  • snufje zout
  • 1 pak doperwten (diepvries) (450 gram)
  • 1 bosje verse munt (à 15 gram)
  • 100 milliliter amandel-, rijst- of sojamelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (versgemalen) peper
  • Bereiding

    Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.

    Kook in een aparte pan de doperwten gaar. Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels en erwten af. Voeg de plantaardige melk en olijfolie toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van. Schep de doperwten en de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.

    Tip: Serveer de stamppot met een plantaardige burger of vleesvervanger naar keuze.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Stamppot
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Hartig
    Seizoen:
    Lente, Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja