Stamppot met doperwt en munt

Deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder, door de toevoeging van verse munt.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappels (kruimig)
  • zout
  • 1 pak tuinerwten (diepvries) (450 gram)
  • 1 bosje verse munt (à 15 gram)
  • 100 milliliter amandel-, rijst- of sojamelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (versgemalen) peper
  • Bereiding

    Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.

    In een aparte pan verhit je de doperwten. Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels en erwten af. Voeg amandelmelk en olijfolie toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van. Schep doperwten en munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.

    Tip: serveer de stamppot met een plantaardige burger van Vivera, of een andere vegan vleesvervanger.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Stamppot
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Hartig
    Seizoen:
    Lente, Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja