Vruchten-custardtaartjes
Deze mooie taartjes zijn op voor je het weet! Leuk voor een high-tea, om uit te delen of zomaar tussendoor.
Ingrediënten
Voor de bodems (8 stuks):
- 150 gr pecannoten (ongezouten)
- 120 gr havermout
- 190 gr volkorenmeel
- 1 tl kaneel
- ½ tl zout
- 120 ml zonnebloemolie
- 100 ml agavesiroop
Voor de vulling:
- 200 ml rijstroom
- 300 ml rijstmelk
- 50 gr custardpoeder
- 60 gr suiker
Voor de topping:
- Vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien en bosbessen)
- Poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet 8 kleine taartvormpjes of 1 grote (quiche)vorm in.
Vermaal de ingrediënten voor de bodems in een keukenmachine. Druk de bodemmix met de bolle kant van een lepel in de vormpjes. Bak deze 10 tot 15 minuten in de oven.
Doe de rijstroom en rijstmelk in een pan en breng aan de kook. Meng het custardpoeder en de suiker met een paar eetlepels water. Voeg dit mengsel al roerende met een garde toe aan de rijstmelk en laat het geheel eventjes koken. Laat de custard afkoelen onder af en toe roeren. Dit gaat sneller als je de pan in koud water zet.
Haal de bodems voorzichtig uit de vormpjes en vul ze met de custard. Snijd de aardbeien in plakjes en decoreer de taartjes met de aardbeien, bosbessen en poedersuiker.
Tip: Voor lekkere chocoladetaartjes voeg je cacaopoeder toe aan de custard.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Fusion
- Type:
- Dessert, Taart & Banket
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Verjaardag
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Uitdaging
- Labels:
- Supermarktvriendelijk