Tofu in walnotenjasje

Deze tofu kun je gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een traditionele groente-aardappels-vegaburger maaltijd. Het past goed bij spinazie en geroosterde aardappels en is bovendien zelfs geschikt voor traditionele tofu-haters!

Tofu in walnotenjasje

Ingrediënten

Bereiding

Voor deze tofu in walnotenjasje heb je een beetje veganaise nodig, mayonaise zonder ei. Dit is onder andere te koop bij natuurvoedingswinkels, maar ook bij de AH en Jumbo: bijvoorbeeld de Egg Free Mayo van Biobandits, Mayolijn van Remia of Mayoneze van Yakso. Je kunt ook zelf het Vegan Challenge recept voor veganaise maken.

Zorg ervoor dat de tofu goed is uitgelekt: Het beste is om er een snijplank op te leggen met daarbovenop wat zwaars, zoals een dik boek, en het even te laten staan. Snijd in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en dep droog met een keukenpapiertje.

Meng in een kom (of diep bord) het paneermeel en de gemalen walnoten samen met peper en zout naar smaak. Meng in een andere kom de sojasaus, mosterd, agavestroop en veganaise. Doe tenslotte in een derde kom de bloem.

Neem een plak tofu en dip deze in de bloem, zodat deze overal goed bedekt is. Dip daarna de plak in het sausmengsel en druk hem vervolgens voorzichtig in het schaaltje met walnoten-paneermeel. Doe dit met alle tofuplakken.

Verwarm een klein laagje olie in een koekenpan. Bak de tofu plakken aan beide kanten bruin, ongeveer 5 minuten per kant.

Tip: Deze tofu in walnotenjasje is ook lekker met andere noten, zoals amandelen. Bij de biologische winkel vind je ook amandelmeel, handig als je weinig tijd hebt!