Chili sin carne met plantaardig gehakt

Het plantaardige gehakt geeft deze chili de bekende bite. Dit is een ideaal gerecht om vleeseters voor te schotelen, wedden dat ze niet eens doorhebben dat het plantaardig is?

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 minuten. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.

Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Lekker met verse koriander, nacho’s en/of rijst.

Tip: Je kunt verschillende soorten bonen toevoegen, probeer ook eens zwarte bonen of kidneybonen.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge