Avocado-spinaziepasta

Deze groene pasta is makkelijk te bereiden en heerlijk romig dankzij de avocado, die bovendien gezonde vetten bevat. Het is eigenlijk een gezonde variant op pasta met pesto!

Avocado-spinaziepasta

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en bewaar 1 beker van het kookwater. Dit is stap één voor deze heerlijke avocado-spinaziepasta.

Pel de schil van de avocado's en doe ze in de keukenmachine. Rasp de limoen en doe de rasp samen met basilicum, sap van de limoen, knoflook, jalapeno, de helft van de spinazie en zout en olijfolie in de keukenmachine. Pureer tot een gladde saus, en voeg beetje bij beetje het achtergehouden kookwater toe tot de saus de voor jou gewenste dikte heeft.

Verwarm de saus even op, samen met de andere helft van de spinazie. Maak een bedje van de pasta en giet er wat saus op. Serveer eventueel met wat edelgist.

 

Twist


Wil je deze pasta wat verrijken? Voeg wat groente toe zoals cherrytomaatjes, paprika, wortel en/of champignons. Voor extra eiwitten kun je linzen, witte bonen of (gerookte) tofu toevoegen. Extra toppings? Voeg wat nootjes/pitten of zongedroogde tomaatjes toe!