Aardbei-spinaziesalade

Aardbeien en balsamico zijn een verrassend lekkere combinatie. Samen met spinazie en nootjes vormen ze een vullende salade, die toch niet zwaar op de maag ligt.

< 15 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 75 gram amandelschaafsel
  • 450 gram verse spinazie
  • 500 gram aardbeien
  • 150 gram walnoten, gebroken
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 5 eetlepels walnootolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepel agavesiroop
  • Snufje zout
  • Bereiding

    Voor een vollere smaak kun je het amandelschaafsel even roosteren in een droge koekenpan.

    Was de spinazie en de aardbeien. Snijd de spinazie grof en snijd de aardbeien in plakjes. Doe samen met de walnoten en bosui in een grote kom.

    Doe de olie, azijn, agave en zout in een leeg potje of tupperwarebakje en schud tot een dressing.

    Tip: Neem in plaats van walnoten eens pecannoten, ook erg lekker en gezond!



    Menugang:
    Bijgerecht, Lunch
    Type:
    Salade
    Keuken:
    Wereldkeuken
    Smaak:
    Hartig, Zoet
    Seizoen:
    Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja