16
jun
2023

Hartige pannenkoeken

Pannenkoeken zijn heerlijk met zoet beleg, maar ook hartig zijn ze erg lekker. Voor dit recept kan je heel goed de pannenkoeken gebruiken die de avond ervoor over waren gebleven.

Lees verder
door Key Tengeler
15
jun
2023

Hondenkoekjes

Geef deze koekjes maar aan Fikkie! In een paar simpele stappen maak je zelf heerlijke koekjes waar je hond dol op zal zijn.

Lees verder
door Key Tengeler
2
apr
2023

Waldorfsalade

Deze frisse salade is zeer geschikt om mee te nemen naar een picknick. Hij is ook erg lekker met zelfgemaakte rösti’s.

Lees verder
door Key Tengeler
2
apr
2023

Vegan zalmpapillot

Een feestelijke eyecatcher op je bord die ook nog eens snel en makkelijk te maken is! Een papillot is een gesloten pakketje dat in de oven gaar gestoomd wordt. Deze papillot vullen we met groenten en plantaardige zalm.

Lees verder
door Key Tengeler
2
apr
2023

Scones

Klassieke scones, maar dan vegan! Perfect in combinatie met een toefje plantaardige room en een dampende kop thee bij het paasontbijt of de zondagse brunch.

Lees verder
door Key Tengeler
1
apr
2023

Rode smoothiebowl

Met deze rode smoothie als ontbijt bruis je van de energie en geef je je gezondheid een boost!

Lees verder
door Key Tengeler
1
apr
2023

Krentenbollen

In krentenbollen van de bakker en supermarkt zit meestal ei en/of melk. De plantaardige versie is minstens net zo lekker. De echte liefhebber doet er een plakje vegan kaas op. Dit recept is voor 16 stuks.

Lees verder
door Key Tengeler
19
jan
2023

Arabische stoof

Een heerlijk gerecht voor de wat koudere dagen. Deze stoof met Ras el hanout kruiden is snel klaar en erg gezond en voedzaam.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Glutenvrije banaan-karameltaart

De combinatie van een knapperige bodem met banaan, karamel en slagroom is echt hemels. De taart is heel lekker als nagerecht of voor tussendoor en makkelijk vooraf te maken. Doe de slagroom er dan wel vlak voor het serveren op. Wil je zo min mogelijk suiker eten, laat de slagroom dan weg.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Appelcake

Deze appelcake met custard is absoluut de moeite waard. Een heerlijke plantaardige variatie op de klassieke appeltaart. Het speciale van deze cake is dat hij een “geleerlaagje” heeft; het lijkt zo net alsof hij bij de banketbakker vandaan komt!

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Chocolademousse

Een smaakvol dessert dat gemakkelijk van tevoren te maken is. Succes gegarandeerd bij de hele familie; dit lust iedereen!

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Cheesecakemousse

Een snelle variant van de klassieke cheesecake, in een vegan jasje. Is de rabarber niet in het seizoen? Je kunt ook jam maken van een ander soort fruit. Bijvoorbeeld van rode bessen of bosvruchten. Je kunt hiervoor prima diepvriesfruit gebruiken.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Burek: gevulde filodeegrolletjes

Burek is hartig gevuld filodeeg die in een mooie spiraal opgerold en afgebakken wordt. Voor het eerst gemaakt in Servië, maar ondertussen gekend in heel de Balkan. In dit recept vullen we de burek met een zacht tofumengsel en spinazie. Je eet burek als snack, maar als je er soep of een salade bij maakt, kan het prima als lunch of hoofdgerecht.

Lees verder
door Henrieke Boer
19
jan
2023

Groentestoof met avocadosaus

Deze voedzame groentestoof bestaat uit enkel onbewerkte producten. Een super gezond en smaakvol “whole food plant based” gerecht. Je kunt de gierst ook vervangen voor gerst, volkoren rijst, parelcouscous of een ander soort graan.

Lees verder
door Henrieke Boer