Galette met seizoensfruit
Een heerlijk dessert met vers fruit van het seizoen op een hartige bodem. Of ga voor de winterse variant met stoofpeertjes! Met deze hoeveelheid kun je kiezen om grote of kleine stukken te serveren.
Een heerlijk dessert met vers fruit van het seizoen op een hartige bodem. Of ga voor de winterse variant met stoofpeertjes! Met deze hoeveelheid kun je kiezen om grote of kleine stukken te serveren.
Gormah Sabzi is een Perzische, gedroogde groenekruidenmelange die bestaat uit peterselie, prei, groene look, korianderblad, spinazie en fenegriekblad. Samen met kidneybonen, stukjes vegan kip en gedroogde limoenen is het een traditioneel gerecht in Iran. Het wordt vaak gegeten op de vrijdag, de heilige dag daar. Het heeft een verfijnde, aparte smaak en is ook nog eens supergezond. Het wordt geserveerd met basmatirijst en saffraan. De gedroogde kruidenmelange en limoenen zijn te koop in de grotere steden bij Iraanse en Afghaanse winkels en ook online.
Dit gerecht heeft wat tijd nodig om te sudderen; met name de limoenen moeten echt zacht worden. Je kunt dit versnellen door de limoenen in te prikken met een mesje en alvast enige uren in water te weken.
Deze zomerse salade is snel klaar en is een passend bijgerecht voor op een barbecue. Maar hij smaakt ook goed bij (gebakken) aardappels en een vleesopvolger.
Een makkelijke moestuingroente is snijbiet. Maar wat kun je daar eigenlijk mee? Heel veel! Zo is het een gezonde toevoeging in een curry of pasta. Maar je kunt het ook goed in een soep verwerken.
Deze borrelhapjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook een smaaksensatie! Kies je favoriet of maak beide soorten om je gasten een keuze te geven.
Met dit gerecht heb je in een mum van tijd een stukje Japan op je bord met wat extra eiwit.
Een heerlijke (zomer)salade met parelcouscous, vegan feta en cherrytomaten. Parelcouscous is de grote broer van couscous en is wat zachter van smaak. Het is een heerlijke variant op andere pasta’s. Lekker tijdens een picknick!
Geniet van deze heerlijke groene taart! Makkelijk te variëren met de lentegroenten die je maar wilt.
Asperges worden vaak gegeten met ham, ei en botersaus, maar veel lekkerder, diervriendelijker en feestelijker zijn ze als topping op deze plaattaart!
Voor dit gerecht heb je slechts een ovenschaal nodig, dus je hoeft maar weinig af te wassen. Je kunt er natuurlijk een salade bij maken, bijvoorbeeld deze wortel-sinaasappelsalade.
Heerlijke vegan eiersalade op basis van tofu voor op (getoast) brood. Geschikt voor ontbijt, lunch, high tea of als snack tijdens feestjes.
Waan je aan de andere kant van de wereld met deze simpele maar smaakvolle Thaise currysoep met bruine rijstnoedels.
Deze pokébowl met tofu is de perfecte start voor wie de poké-wereld wil onderzoeken. Een superbasis om eindeloos op te variëren!
Een klassieker met een twist. Weg met de rookworst! Oesterzwammen zijn namelijk veel lekkerder, zeker als je ze knapperig opbakt en mengt door een romige stamppot.
Wanneer mensen de overstap maken naar veganisme, zeggen ze vaak dat ze kaas missen. Maar vegan kaas kun je zelf maken!