Harira

Harira is een heerlijke soep van Marokkaanse oorsprong. Deze soep wordt traditioneel tijdens de Ramadan gegeten na zonsondergang. Daarnaast is de soep ook heerlijk in de wintermaanden. Harira bevat onder andere tomaten, kikkererwten en linzen en vult daarmee erg goed. Harira is niet moeilijk om te maken en kost niet veel tijd. De volgende dag, als alle smaken goed in hebben kunnen trekken is de soep eigenlijk nog lekkerder! Serveer de Harira eventueel met Marokkaans platbrood of pitabrood.
Dit recept is voor 1,5 liter soep.

Harira

Ingrediënten

Bereiding

Hak de tomaten in stukken en doe deze in een soeppan.

Pel de ui en de knoflook en hak het fijn. Rasp een stukje verse gember. Voeg alles toe aan de soeppan en bak de tomaten, ui, gember en knoflook tot de tomaten helemaal zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Je hebt hier geen olie voor nodig omdat de tomaten al genoeg vocht bevatten, maar als je het lekker vindt kan je wat olijfolie gebruiken voor het aanbakken.

Voeg een groentebouillonblokje, de tomatenpassata en het water toe aan de soeppan, roer alles door elkaar en laat de soep sudderen.

Voeg ook de peper, zout, komijnpoeder, paprikapoeder, kaneel, kurkuma en chilivlokken toe aan de soep en roer het door.

Giet de linzen en de kikkererwten in een zeef of vergiet en spoel ze goed af. Voeg de linzen en kikkererwten ook toe aan de soep en verwarm het nog even kort tot de soep goed warm is. Voeg optioneel een theelepeltje suiker toe aan de soep, dit haalt het zure van de tomaten wat weg.

Garneer de soep eventueel met verse koriander of peterselie en serveer direct.