Walnotenburger

Maak je eigen walnotenburger! De walnoten geven de burger een lekkere beet, havermout zorgt voor de stevigheid. We bakken deze burger af in de oven.
Deze voedzame en makkelijk te maken burger past perfect op een broodje. Beleg je broodje met de burger, wat geraspte wortel, fijngesneden kool én het tahinsausje dat je onderaan dit recept terugvindt.

Walnotenburger

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de walnoten en doe ze in een kom. Hak ze niet te fijn, de stukjes walnoot mogen zichtbaar zijn in de burger.

Snij de ui fijn en voeg toe bij de noten

Gebruik je grof havermout, dan blend je die even (niet te fijn, anders wordt de burger papperig). Doe de havermout bij het notenmengsel en roer alles door elkaar.

Voeg miso, oregano en sojasaus toe.

Kneed alles met je handen tot je een ietwat plakkerige massa bekomt. Als de massa te droog is, voeg je een klein beetje water toe. Kleeft de massa niet voldoende aan elkaar, dan voeg je wat bloem toe.

Vorm 6 burgers (van ongeveer 1.5 cm dikte) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de burgers ongeveer 15 minuten tot ze mooi bruin zien. Zet je oven hiervoor niet op de heteluchtstand, maar gewoon op “boven- en onderwarmte”. De ventilator droogt de burgers namelijk te veel uit.

Tip:

Bij deze burgers hoort een sausje! Wil je eens wat anders dan veganaise, dan past deze eenvoudige tahinsaus goed bij de walnotenburgers. Meng in een kommetje 4 el tahin, 1 el olijfolie, 1 el citroensap en zout naar smaak. Alles goed mengen en eventueel wat water toevoegen, mocht het sausje niet vloeibaar genoeg zijn.