Saladwraps to go

Deze goedgevulde wraps zijn handig als je een snelle, voedzame en vooral smakelijke maaltijd wilt maken. Als je ze in folie wikkelt zijn ze ook makkelijk mee te nemen als lunch, avondeten of stevige snack voor onderweg!

Saladwraps to go

Ingrediënten

Bereiding

Leg de wraps op een platte ondergrond, besmeer het midden van elke wrap (laat veel ruimte leeg aan de randen, dit maakt het oprollen en eten makkelijker) met 2 eetlepels hummus en 2 eetlepels salsasaus.

Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel deze, de kidneybonen en de pompoenpitten over de wraps. Leg tenslotte in het midden van de wraps 50g bladspinazie. Dit lijkt veel – en is ook veel – maar als je de wrap lekker compact oprolt is dit een makkelijke manier om je groentjes binnen te krijgen!

Maak nu van de tortilla het bekende envelopje: vouw eerst de onderkant naar binnen, gevolgd door de zijkanten. Als je ze maakt om mee te nemen en niet meteen opeet, vouw dan als laatste ook de bovenkant naar binnen om het ‘envelopje’ te sluiten. Doe dit alles met beleid, zodat niet alle ingrediënten er vandoor gaan en de wrap niet scheurt. Hoe vaker je ze maakt, hoe handiger je erin wordt. Je mag er natuurlijk ook altijd voor kiezen de wraps iets minder vol te doen om het oprollen makkelijker te maken.

 

Twist


Voeg wat vers gesneden bieslook of koriander toe en/of een beetje frisse sojayoghurt. Gebruik bij voorkeur volkoren wraps; deze bevatten veel meer vezels en vitaminen & mineralen. Daarnaast is deze wrap is ook heerlijk met gegrilde groenten, zoals paprika, courgette en rode ui.