Dame Blanche

Oelala, talk about guilty pleasures! Bo van beaufood.nl ging voor deze dessert klassieker, maar dan de geheel plantaardige variant. In het glas een bodem van koekkruimels met daarop plantaardig vanille roomijs van Professor Grunschnabel (Maromokotro Snow White), een flinke toef dalgona crème en gesmolten pure chocolade. Deze vegan dame blanche wil je toch gewoon maken?

De hoge glazen zien er weliswaar fantastisch uit, maar erg praktisch eet het niet. Tenzij je natuurlijk een lange lepel gebruikt. Ga je voor gemak? Serveer deze dame blanche dan gewoon in kommetjes. Tip van Bo: tijdens een gezellig etentje ziet dit dessert er wel extra fancy uit in hoge glazen!

Dame Blanche

Ingrediënten

Bereiding


  1. Zet twee hoge glazen (of gewone kommetjes) klaar. Verkruimel de digestive koekjes en verdeel de kruimels over de twee glazen.

  2. Meng in een maatbeker de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een elektrische garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Dit klusje heb je binnen dertig seconden gepiept als je de een elektrische garde gebruikt. Met een mixer duurt dit zo’n vijf minuten.

  3. Wil je een mooie toef maken? Schep de dalgona crème dan in een spuitzak met daarin een spuitmondje. Geen spuitzakken in huis en geen zin om die te kopen? Dan kun je de crème ook gewoon op het ijs scheppen met een lepel natuurlijk.

  4. Smelt de pure chocolade au bain marie.

  5. Verdeel het Maromokotro Snow White ijs over de glazen en schenk de gesmolten chocolade erover. Sluit af met een toef dalgona crème.