Pompoen-bananen-broodpudding
Dit recept is gebaseerd op de Britse bread and butter pudding. Een ideaal recept om oud brood, overrijpe bananen en leftover pompoen op te maken.
Hier laat je nog expres brood voor oud worden!
Houd er rekening mee dat het brood nog moet afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
- - 8-10 sneetjes oud brood (ongeveer 250/300 g), in stukjes gescheurd of gesneden
- - 475 ml plantaardige melk
- - 1 rijpe banaan
- - 350 g gare (en geschilde) pompoen
- - 1 of 2 el maple syrup (of diksap)
- - 1 tl vanille (essence)
- - 4 (medjoul) dadels, in kleine stukjes (of 100 g ander gedroogd fruit)
- - 1 theelepel kaneel
- - 1 theelepel gemberpoeder
- - mespunt nootmuskaat
- - optioneel: 50 g pecannoten/walnoten of pompoenpitten
Bereiding
Doe de plantaardige melk, banaan, pompoen, maple syrup, vanille en de kruiden in de blender en blend het tot een gladde massa.
Voeg de stukjes gedroogd fruit toe en je brood. Blend weer alles goed tot alles goed gemengd is.
Laat je mengsel minstens 20 tot 30 minuten staan.
Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.
Giet dan het mengsel in een ingevette ovenschaal of siliconen bakvorm en strooi de noten eroverheen, als je die gebruikt. En bak het voor ongeveer 35-40 minuten (tot een satéprikker er schoon uitkomt).
Laat het goed afkoelen, en bewaar vervolgens in de koelkast. Het zal wat steviger worden. Zelf vind ik het de volgende dag het lekkerst. Super lekker met een toefje kokosslagroom (of
andere plantaardige slagroom) of sojayoghurt/-kwark als je het als ontbijt wilt eten.
Tip: Ook restjes gekookte rijst of oude koekjes kunnen door de broodpudding. En je kan ook jam gebruiken in plaats van de maple syrup mocht je dat lekkerder vinden.
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Tussendoor
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk