Stoofpotje van boerenkool en linzen

Een winters stoofpotje, makkelijk te maken en boordevol smaak.

Stoofpotje van boerenkool en linzen

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ze in de olijfolie in een pan met dikke bodem. Laat het deksel op de pan en roer af en toe terwijl je intussen de champignons in kwarten snijdt. Voeg die na een paar minuten toe aan het uimengsel en laat mee fruiten.

Voeg als de champignons wat bruin beginnen te kleuren, oregano/ marjolein en gesneden boerenkool toe. Laat tien-vijftien minuten meesmoren.

Doe dan de blikjes tomaten en linzen erbij (linzen eerst afgieten). Laat opwarmen en nog twee minuutjes doorkoken. Maak af met zout en peper.


Twist


Voeg een volkoren graan of zoete aardappel toe om het gerecht volwaardig te maken. Dit geeft gelijk meer structuur en vulling aan het gerecht!