Parmezaanse kaas van cashewnoten

Deze Parmezaanse kaas van cashewnoten is heerlijk over je pasta of ovenschotel. En het makkelijke is dat je in één moeite door een fijne voorraad kan maken die je in de vriezer wel 2 maanden kunt bewaren.

Parmezaanse kaas van cashewnoten

Ingrediënten

Bereiding

Doe de cashewnoten, de pijnboompitten, het knoflookpoeder en de edelgist in een goede blender met hoog vermogen. Blend net zo lang totdat je hele fijne poeder hebt. Als je geen blender hebt, lukt het ook met een staafmixer. Hak dan van te voren de noten alvast een beetje klein.

Voeg de azijn, het citroensap en een beetje zout toe en blend weer tot je een zachte massa hebt. Wil je een extra geel kleurtje? Voeg dan nog wat kurkuma toe!

Leg een stukje huishoudfolie op het aanrecht en haal de mix uit de blender. Vorm met je handen een rechthoek van de mix en verpak deze in het huishoudfolie. Leg het geheel in een bakje en leg deze minstens een nacht in de vriezer.

Als je wat Parmezaanse kaas over je eten wilt haal je deze vlak voordat je hem nodig hebt uit de vriezer. Haal een deel van huishoudfolie los en rasp wat van het blok af over je eten. Vouw daarna het folie weer terug en leg het overgebleven deel weer terug in de vriezer.