Buddha Bowl met notensaus

Deze bowl is echt een traktatie! De combinatie van de geroosterde groente met de quinoa, avocado en notensaus is geweldig. En de pompoenpitten en pinda’s bovenop maken het feestje helemaal compleet.

Buddha Bowl met notensaus

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Was de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de rode uien en snijd deze ook in stukken. Leg de zoete aardappelen, de uien en de knoflook teentjes (met schil) op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en een beetje zout. Bak de aardappelen en uien 15 minuten in de oven.

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Snijd in de tussentijd de gewassen broccoli in stukjes. Haal na 15 minuten de zoete aardappelen en ui uit de oven. Neem de knoflookteentje van het bakblik  en voeg de broccoli toe. Zet de groente daarna nog 10 minuten terug in de oven.

Maak een sausje in een hakmolentje, staafmixer of garde van het limoensap, de (gepelde) knoflook uit de oven, wat koriander (vers of gemalen) en 2 lepels notenpasta. Voeg ook nog wat water toe zodat je een mooie gladde saus krijgt.

Snijd de avocado’s in plakjes.

Nu kun je je bowl samenstellen! Eerst de quinoa, dan de groente. Aan de zijkant de plakjes avocado en een klodder hummus. Schenk de saus eroverheen en garneer met de pinda’s en pompoenpitten.