Kikkererwtengratin

Een goed vullend recept voor vier met lekker veel eiwitten! Perfect voor na een sportieve dag.

Ingrediënten

Bereiding

Verhit vast de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de aubergine in stukjes. Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak hierin op matig vuur de ui twee minuten aan met het deksel op de pan. Voeg dan de knoflook toe en laat twee minuten meesmoren voor je ook de aubergine toevoegt. Smoor deze in een kwartier mals en gaar. Voeg wat zout toe.

Giet de aardappels af en stamp ze samen met ⅓ van de kikkererwten, de plantaardige melk en een snufje zout (en als je van pittig houdt nog een beetje gemalen chilipeper) fijn.

Meng de rest van de kikkererwten met de gedroogde kruiden en het gehakt. Snijd de peper fijn en meng ook die erdoor of schep de sambal erdoor als je die gebruikt.

Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Verdeel vervolgens de aubergine erover en dek af met de puree. Strijk de bovenkant glad met een natte lepel. Laat de schotel in ongeveer 30 minuten in de oven door en door heet worden.

Knip, indien je peterselie gebruikt, de blaadjes peterselie fijn en verdeel die voor het serveren over de schotel.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge