Kikkererwtengratin

Deze gratin met aubergine en vegan gehakt bevat door het toevoegen van kikkererwten veel eiwit. Perfect voor na een sportieve dag.

Kikkererwtengratin

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de aubergine in stukjes of plakjes. Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui twee minuten op middelhoog vuur met het deksel op de pan. Voeg de knoflook toe en leg het deksel weer op de pan. Voeg na 2 minuten de aubergine toe en smoor deze 15 minuten of tot de aubergine gaar is. Voeg naar smaak zout toe.

Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Giet de aardappels af en stamp ze samen met ⅓ van de kikkererwten, de plantaardige melk en een snufje zout (en als je van pittig houdt nog een beetje gemalen chilipeper) tot een puree.

Meng de rest van de kikkererwten met de gedroogde kruiden en het vegan kruimgehakt. Snijd de rode peper fijn en meng deze erdoor (of gebruik 1 tl sambal).

Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel het gehaktmengsel over de schaal. Verdeel vervolgens het auberginemengsel erover en dek af met de puree. Trek met een vork lijnen in de puree. Zo krijg je een krokante korst. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.

Snijd de blaadjes peterselie fijn. Garneer de kikkererwtengratis met de peterselie.

Tip: Vervang eventueel het vegan kruimgehakt door voorgekookte linzen.
Deel dit recept