Traybake met gnocchi en courgette
Voor dit gerecht heb je slechts een ovenschaal nodig, dus je hoeft maar weinig af te wassen. Je kunt er natuurlijk een salade bij maken, bijvoorbeeld deze wortel-sinaasappelsalade.
Voor dit gerecht heb je slechts een ovenschaal nodig, dus je hoeft maar weinig af te wassen. Je kunt er natuurlijk een salade bij maken, bijvoorbeeld deze wortel-sinaasappelsalade.
Heerlijke vegan eiersalade op basis van tofu voor op (getoast) brood. Geschikt voor ontbijt, lunch, high tea of als snack tijdens feestjes.
Waan je aan de andere kant van de wereld met deze simpele maar smaakvolle Thaise currysoep met bruine rijstnoedels.
Deze pokébowl met tofu is de perfecte start voor wie de poké-wereld wil onderzoeken. Een superbasis om eindeloos op te variëren!
Een klassieker met een twist. Weg met de rookworst! Oesterzwammen zijn namelijk veel lekkerder, zeker als je ze knapperig opbakt en mengt door een romige stamppot.
Wanneer mensen de overstap maken naar veganisme, zeggen ze vaak dat ze kaas missen. Maar vegan kaas kun je zelf maken!
Met deze groene smoothie als ontbijt bruis je van de energie en geef je je gezondheid een boost! Als veganist is het belangrijk voldoende groene bladgroenten te eten voor je dagelijkse calciumbehoefte. Het calcium uit spinazie neem je minder goed op vanwege de hoeveelheid oxaalzuur die aanwezig is. Bij onder andere boerenkool is dit niet het geval. Voor extra calcium voeg je 2 eetlepels (geweekt) lijnzaad toe.
Deze Aziatisch-Italiaanse mix is voor de pastafanaten die eens iets anders willen dan de ‘gewone’ bolognese.
Deze gevulde pompoen is een echte eye-catcher, een prachtig hoofdgerecht dat de show kan stelen. De zoete vulling geeft een echt kerstgevoel.
Een warm toetje met een koude bol ijs, heerlijk! Geniet van deze ananas-appelcrumble met je favoriete vegan roomijs.
Een herfstig gerecht met aardperen ofwel ‘topinambour’. Dat zijn grillige knolletjes die enigszins naar artisjok smaken.
Pannenkoeken zijn heerlijk met zoet beleg, maar ook hartig zijn ze erg lekker. Voor dit recept kan je heel goed de pannenkoeken gebruiken die de avond ervoor over waren gebleven.
Deze frisse salade is zeer geschikt om mee te nemen naar een picknick. Hij is ook erg lekker met zelfgemaakte rösti’s.
Een feestelijke eyecatcher op je bord die ook nog eens snel en makkelijk te maken is! Een papillot is een gesloten pakketje dat in de oven gaar gestoomd wordt. Deze papillot vullen we met groenten en plantaardige zalm.
Klassieke scones, maar dan vegan! Perfect in combinatie met een toefje plantaardige room en een dampende kop thee bij het ontbijt of de zondagse brunch.