9
okt
2023

Vegan eiersalade

Heerlijke vegan eiersalade op basis van tofu voor op (getoast) brood. Geschikt voor ontbijt, lunch, high tea of als snack tijdens feestjes.

Lees verder
door Key Tengeler
29
jul
2023

Pokébowl met tofu

Deze pokébowl met tofu is de perfecte start voor wie de poké-wereld wil onderzoeken. Een superbasis om eindeloos op te variëren!

Lees verder
door Key Tengeler
16
jun
2023

Vegan kaas

Wanneer mensen de overstap maken naar veganisme, zeggen ze vaak dat ze kaas missen. Maar vegan kaas kun je zelf maken!

Lees verder
door Key Tengeler
16
jun
2023

Groene smoothiebowl

Met deze groene smoothie als ontbijt bruis je van de energie en geef je je gezondheid een boost! Als veganist is het belangrijk voldoende groene bladgroenten te eten voor je dagelijkse calciumbehoefte. Het calcium uit spinazie neem je minder goed op vanwege de hoeveelheid oxaalzuur die aanwezig is. Bij onder andere boerenkool is dit niet het geval. Voor extra calcium voeg je 2 eetlepels (geweekt) lijnzaad toe.

Lees verder
door Key Tengeler
16
jun
2023

Aziatische spaghetti

Deze Aziatisch-Italiaanse mix is voor de pastafanaten die eens iets anders willen dan de ‘gewone’ bolognese.

Lees verder
door Key Tengeler
16
jun
2023

Pompoen met zoete vulling

Deze gevulde pompoen is een echte eye-catcher, een prachtig hoofdgerecht dat de show kan stelen. De zoete vulling geeft een echt kerstgevoel.

Lees verder
door Key Tengeler
16
jun
2023

Spaghetti met aardpeer

Een herfstig gerecht met aardperen ofwel ‘topinambour’. Dat zijn grillige knolletjes die enigszins naar artisjok smaken.

Lees verder
door Key Tengeler
16
jun
2023

Hartige pannenkoeken

Pannenkoeken zijn heerlijk met zoet beleg, maar ook hartig zijn ze erg lekker. Voor dit recept kan je heel goed de pannenkoeken gebruiken die de avond ervoor over waren gebleven.

Lees verder
door Key Tengeler
2
apr
2023

Waldorfsalade

Deze frisse salade is zeer geschikt om mee te nemen naar een picknick. Hij is ook erg lekker met zelfgemaakte rösti’s.

Lees verder
door Key Tengeler
2
apr
2023

Vegan zalmpapillot

Een feestelijke eyecatcher op je bord die ook nog eens snel en makkelijk te maken is! Een papillot is een gesloten pakketje dat in de oven gaar gestoomd wordt. Deze papillot vullen we met groenten en plantaardige zalm.

Lees verder
door Key Tengeler
2
apr
2023

Scones met rozijnen

Klassieke scones, maar dan vegan! Perfect in combinatie met een toefje plantaardige room en een dampende kop thee bij het ontbijt of de zondagse brunch.

Lees verder
door Key Tengeler