Rabarbercrumble

Crumble is een heerlijk zoet gerecht voor elk moment van de dag. Deze crumble met rabarber is een echte zomerse lekkernij!

Rabarbercrumble

Ingrediënten

Voor de compote

Voor de crumble

Bereiding

Verwarm vast de oven voor op 170 graden en begin dan met het maken van de compote.

Voor de Compote:
Breng de suiker samen met het water en sinaasappelsap aan de kook. Haal de rabarber af en snijd de stelen in stukken van 1-2 cm. Voeg deze toe aan de pan. Laat het onder regelmatig roeren in zo'n 20 minuten tot moes koken op middelhoog vuur. Maak intussen de crumble.

Voor de Crumble:
Kneed de boter zacht en roer met een vork de suiker en de bloem erdoor tot het een kruimelstructuur wordt. Strooi de kruimels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Verdeel de warme rabarber-compote in 4 bakjes en bestrooi met de crumble.