Pisang Goreng (gebakken banaan)

In Indonesië wordt gebakken banaan vaak bij de koffie of thee gegeten, maar in Nederland wordt het vaker als dessert geserveerd. Dit lekkere zoete hapje is ook heerlijk als bijgerecht of bij een rijsttafel.

Pisang Goreng (gebakken banaan)

Ingrediënten

Bereiding

Meng in een kom de bloem, spa rood, zout en eventueel de suiker tot een dik beslag voor de pisang goreng.

Verhit in een wok (of koekenpan met een hoge rand) een ruime laag olie.

Snijd de bananen in lange schuine plakken van ongeveer een centimeter dik.

Als de olie heet genoeg is (dit kan je controleren door een drupje beslag erin te laten vallen. Als de olie meteen verontwaardigd begint te sputteren is het heet genoeg) kan je de plakken banaan één voor één in het beslag dopen en in de hete olie leggen (langs de zijkant van de pan in de olie laten glijden voorkomt verbrande ledematen). Zet een bord of vergiet klaar en bedek deze met keukenpapier. Bak de plakjes mooi goudbruin (draai eventueel de plakken om als je een ondiepe pan gebruikt), schep ze vervolgens met een shuimspaan uit de pan en leg ze op het keukenpapier. Laat ze hier even op uitlekken en verplaats ze vervolgens naar een bord zonder keukenpapier (anders kleven de plakjes aan het papier vast).

Serveer als snack of bijgerecht, gewoon zo of met poedersuiker of pindasaus!

Tip: Houd de olie schoon: Schep tussendoor zoveel mogelijk van de losgekomen spetters deeg uit de olie, zodat er geen aangebrande stukjes aan je pisang goreng gaan kleven.


Zin in een ander recept met banaan? Probeer ook eens deze heerlijke banaan-noten muffins!