Glutenvrije Pannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn niet alleen vegan, maar ook glutenvrij! Voor dit recept is een meel combinatie gebruikt van haver, boekweit en rijstmeel. Omdat boekweit een vrij aanwezige nootachtige smaak heeft, wordt rijstmeel als ‘tegenhanger’ gebruikt waardoor je pannenkoek minder zwaar op de maag ligt.

Glutenvrije Pannenkoeken

Ingrediënten

Bereiding

Meng eerst de droge ingrediënten in een kom: het havermeel, boekweitmeel, rijstmeel, bakpoeder en zout. Als je geen havermeel in huis hebt, kun je ook havervlokken of havermout vermalen tot meel in de keukenmachine.

Giet dan telkens in kleine beetjes de plantaardige melk toe terwijl je het beslag met een garde klopt. Zo voorkom je dat er klontjes in je beslag komen.

Verhit een koekenpan en doe er wat kokos- of zonnebloemolie in. Als de pan heet is, schep een lepel pannenkoekenbeslag in de pan en draai de pan rond om het beslag uit te laten lopen tot een mooie ronde vorm. Als het beslag aan de bovenkant niet meer vloeibaar is en er luchtbellen in komen, kun je de pannenkoek omdraaien. Laat de pannenkoek nog 1 minuut bakken aan de andere kant.

Leg de pannenkoek op een bord en dek deze af met een grote deksel. Zo blijven ze warm totdat alle pannenkoeken klaar zijn!

Tip:  Vergeet natuurlijk niet om je pannenkoek te beleggen, bijvoorbeeld met fruit of stroop!