Dadel-notenpaaseitjes

Deze eitjes, op een basis van dadels, vorm je door ze tussen je handen in een eivorm te rollen. Voor het versieren van de eitjes ga je chocolade smelten ‘au bain Marie’. Zoek hiervoor vast een kleine (steel)pan die in een iets grotere pan past. In de grotere pan doe je een bodem water, en dat breng je aan de kook. In de kleinere pan gaat de chocola die op dit bad, onder roeren, gesmolten wordt. Zorg dat er geen water bij de chocolade komt.

Voor 25-30 eitjes

Dadel-notenpaaseitjes

Ingrediënten

Ingrediënten voor de eitjes:

ingrediënten voor het versieren:

Bereiding

Het maken van de eitjes:
Maal de amandelen met behulp van je staafmixer of in de keukenmachine. Het mengsel mag wat onregelmatig zijn, met grove stukjes ertussen.

Laat de dadels uitlekken en doe alle ingrediënten in een kom. Mixer dit dooreen tot het een stevige massa vormt. (Pas op dat je je staafmixer niet doorbrandt - schraap hem af en toe leeg en geef hem even pauze.) Laat het deeg eventueel een half uurtje in de koelkast opstijven voordat je de eitjes gaat vormen.

Neem dan kleine stukjes van het deeg en rol deze tussen je handen tot eitjes. Bewaar ze tot je ze gaat versieren op een bord.

Het versieren van de eitjes:
Breek de chocolade in stukjes en smelt die au bain-marie (zie inleiding).

Steek een satéprikker in een eitje en doop het in de gesmolten chocolade. Laat even uitdruipen en leg het op bakpapier om op te stijven. Herhaal dit met een boel van de eitjes.

Een ander deel van de eitjes rol je door cacao die je op een bord gestrooid hebt. Laat ook een deel ‘bloot’, want ook zonder chocoladejasje zien ze er erg mooi uit.

Bewaar de eitjes tot gebruik in de koelkast.

En dan: verstoppen maar!

Variatietips:
Gebruik andere noten, bijvoorbeeld hazelnoten, of ander gedroogd fruit zoals abrikozen. Je kunt bijvoorbeeld ook een eetlepel oploskoffie door het mengsel doen of vegan ‘melk’chocolade gebruiken voor het jasje.