Surinaamse bojo

Een supermakkelijk alles-in-een-kom - recept! Breng een bezoekje aan de Surinaamse speciaalzaak voor de cassave.
Let op: bij gebruik van gerste- of tarwemoutstroop is de bojo niet meer glutenvrij.

Surinaamse bojo

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 °C.

Bekleed een bakblik formaat voor brownies (20x30cm) met bakpapier. De bojo wordt plakkerig en met papier zal hij makkelijker uit de vorm te krijgen zijn.

Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het geheel met een spatel tot alles goed met elkaar is vermengd. Eventueel nog wat water toevoegen als mengsel te dik is (het moet te schenken zijn, dus niet te vast).

Schenk het mengsel in het bakblik en bak ongeveer anderhalf tot 2 uur (afhankelijk van je oven), tot de cake goudbruin is en stevig aanvoelt. Als je met een satéprikker in de cake prikt moet deze er niet plakkerig maar schoon uit komen. Laat de cake nog even afkoelen in het blik. De afgekoelde cake kun je in blokjes snijden en serveren.

 

Optioneel: om het extra feestelijk te maken wordt op de niet-vegan versie vaak discodip gestrooid. Als alternatief kun je geraspte kokos kleuren met spirulina poeder (groen) bietenpoeder of -sap(rood) en kurkuma poeder (geel). Meng hiervoor de kleurstof door de kokos met een pietsie water - dit zorgt ervoor dat de kleur zich beter hecht. Doe dit in platte schaaltjes die je dan weer een uur of wat langer in de oven zet bij 80 graden en met de deur op een kier, om het weer te laten drogen, zodat het goed strooibaar wordt.