Sumatraanse kerrie kentang

Dit Indonesische bijgerecht bestaat uit aardappelen die op smaak zijn gebracht met curry. Serveer bijvoorbeeld met kokosrijst en Indonesische sperziebonensalade voor een complete maaltijd.

Sumatraanse kerrie kentang

Ingrediënten

Voor de boemboe (kruidenpasta):

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes.

Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn in een keukenmachine.

Doe de curry madras in een koffiekopje, leng het aan met water totdat het kopje vol is en roer het goed door.

Verwarm 3 eetlepes olie in een wok of grote stoofpan. Voeg de boemboe toe. Fruit deze met een snufje zout op laag vuur onder voortdurend roeren. Voeg dan het curry madrasmengsel en de aardappelen toe en roer goed door. Doe ook een hele rode peper (niet snijden!) bij de aardappelen in de pan, zodat deze mee kan sudderen en smaak afgeeft. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 45 minuten stoven op laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. De kooktijd kan wat variëren, dus houd de pan in de gaten: prik af en toe in een aardappel om te kijken of deze gaar zijn. De curry en het kruidenmengsel moeten ingedikt zijn. Als dit nog niet is gebeurd, laat dan het geheel nog even op laag vuur koken zonder deksel.

Selamat makan (eet smakelijk)!

Tip: De aardappelen zijn de volgende dag ook nog erg lekker, dus maak het eventueel meteen voor twee dagen.
Deel dit recept