Yoghurtbol met appel en rozijnen

Deze yoghurtbol zit tussen brood en cake in, en is heerlijk bij de brunch of tussendoor!

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm van 16-20 cm diameter met bakpapier en vet eventueel de randen in met wat olie.

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker, zout en kaneel.

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes van ongeveer ½ cm. Voeg de rozijnen toe.

Meng de sojayoghurt en olie door het bloemmengsel tot je een dik beslag hebt. Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en roer goed door. Doe het beslag in de bakvorm.

Bak de yoghurtbol voor 55-65 minuten. Test door een houten satéprikker in het midden van de yoghurtbol te steken of deze gaar is; de prikker moet er schoon uit komen.
Laat de yoghurtbol afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Tip: Experimenteer ook eens met vruchtensojayoghurts.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge