Paddenstoelenquiche

Deze hartige quiche bewijst maar weer dat je geen eieren nodig hebt om quiche te maken! Quiche kan je bij heel veel gelegenheden serveren en kan als hoofdgerecht, voorgerecht of hapje bij de borrel dienen.

Ingrediënten

Bereiding

Als je bladerdeeg uit de diepvries gebruikt, haal deze er dan eerst uit en laat ontdooien. Was de aardappelen grondig en kook ze met schil in ongeveer 20 minuten in licht gezouten water gaar. Giet ze dan af en laat even afkoelen. Je kan ze nu pellen of met schil en al in schijfjes snijden.

Verhit de oven op 180 graden (onder en bovenwarmte). Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd ook de ui fijn en snijd de gerookte tofu in kleine blokjes. Verhit olie in een hapjespan en bak hierin de paddenstoelen en de ui even kort aan (eventueel met een beetje tijm).

Doe de helft van de peterselie samen met de room en de gewone tofu, het bouillonblokje (het citroensap) en wat peper en zout in een keukenmachine of pureer het glad met een staafmixer. Meng dit met de paddenstoelen en de stukjes gerookte tofu.

Vet een taartvorm in van ongeveer 26 cm doorsnede, rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lap en bekleed hier de taartvorm mee. Druk het licht aan en vorm een mooie rand. Leg de plakjes aardappel op de bodem van de vorm en giet het roommengsel hier overheen. Bak de quiche in zo’n 30-40 minuten in de oven gaar.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge