Turkse Linzensoep

Soep van rode linzen wordt veel gegeten in het Nabije Oosten en is heerlijk romig én voedzaam!

Ingrediënten

Bereiding

Schil de wortel(s) en de aardappel(s) en snijd ze in stukjes. Spoel de linzen even af in een zeef en snipper de ui.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui met een snufje zout glazig. Pers de knoflook uit boven de pan, bak even mee en voeg dan 1 liter kokend water toe. Hak de peper fijn en voeg samen met de bouillonblokjes, linzen, aardappel(s), wortel(s) en paprikapoeder toe aan de soep. Zet het vuur zacht en laat 30-40 minuten koken.

Verwarm een steelpannetje zonder boter of olie op het vuur en rooster hier de komijn in. Blijf roeren en pas op dat het niet verbrandt. Als de komijn begint te geuren doe je er de tomatenpuree bij. Bak deze onder constant roeren een minuutje mee en roer het prutje vervolgens door de soep. Pureer de soep glad met een staafmixer. Bestrooi de soep alvorens te serveren met wat verse peterselie of koriander en doe er eventueel een schepje sojayoghurt in.

Tip: Heerlijk met een stuk vers Turks brood.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge