Suikerbrood

Het is niet gezond, maar wel lekker... suikerbrood! Een vegan versie van een echt Hollands recept, heerlijk voor een uitgebreide brunch of voor bij de koffie.

Suikerbrood

Ingrediënten

Bereiding

Meng de bloem met de gist, het zout en de kaneel in een ruime kom. Giet er vervolgens de maplesiroop en amandelmelk erbij en kneed dit alles ongeveer 10 minuten goed door. Dek hierna de kom af met een theedoek en zet deze een uur op een warme plek te rusten.

Leg de suikerklontjes in een theedoek, vouw de theedoek dicht en sla met een deegroller de suikerklontjes in iets kleinere stukjes. Bestrooi een werkvlak met bloem als het deeg een uur heeft gerezen en rol het deeg hierop uit tot het een dikte heeft van ongeveer 3 cm. Strooi vervolgens de gebroken suikerklontjes over het deeg heen, en kneed het nogmaals een minuutje door, totdat de suiker goed verdeeld is. Vorm er weer een bol van en laat het nogmaals een uur in de kom onder een theedoek rusten.

Verwarm de oven op 200 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en keer de kom om op de bakplaat. Zo krijgt het suikerbrood een bolvorm. Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar.