Linzen met sojasaus

Dit linzenpotje is bijzonder lekker door het 'geheime' ingrediënt: sojasaus!. Heerlijk als lunch of bij het avondmaal.

Ingrediënten

Bereiding

Laat de linzen volgens verpakking weken in water (meestal een nachtje).

Snijd het onderste witte deel van de prei en gooi weg. Snijd het groene deel en de knoflook in hele kleine stukjes (je kunt hier eventueel ook de keukenmachine voor gebruiken) en bak ze ongeveer 5 minuten samen met de tomatenpuree in een pan met olijfolie; Voeg de geweekte en afgespoelde linzen samen met 1/2 liter water toe aan het mengsel en breng aan de kook.

Kook de linzen onder af en toe roeren gaar (ongeveer 40 minuten).  Let er tijdens het koken goed op dat de linzen niet droog koken. Voeg zo nodig extra water toe.

Zet als de linzen gaar zijn het vuur uit en laat de linzen nog 10 minuten met de deksel op de pan rusten. Voeg dan een lekkere scheut sojasaus toe en garneer met peper, zout en ringetjes bosui naar smaak.