Aziatische mangosalade
Een welkome zachte en zoete verrassing na een pittig oosters hoofdgerecht!
Een welkome zachte en zoete verrassing na een pittig oosters hoofdgerecht!
Dit gerecht is heel geschikt om doordeweeks te maken. Het aantal ingrediënten is beperkt én het staat snel op tafel.
Er bestaan al heel veel kruidnootrecepten. Dus voor wie eens een ander kruidig koekje wil proberen, zijn er nu ‘Sinterklaaskoekjes’! Ze passen perfect bij het andere Sinterklaassnoepgoed.
Een soepje op basis van zoete aardappel! We maken hem extra romig met een schep pindakaas en geven ‘m een knapperige toets met geroosterde pittige kikkererwten.
Met dit knapperige stokbrood voorzien van een smeuiig en kruidig knoflookmengsel waan je je op een terrasje met uizicht op de Eiffeltoren.
Een frisse combinatie van gewokte boerenkool met portobello. Ideaal in de herfst of winter als lunch of voorgerechtje.
Een heerlijk dessert met vers fruit van het seizoen op een hartige bodem. Of ga voor de winterse variant met stoofpeertjes! Met deze hoeveelheid kun je kiezen om grote of kleine stukken te serveren.
Gormah Sabzi is een Perzische, gedroogde groenekruidenmelange die bestaat uit peterselie, prei, groene look, korianderblad, spinazie en fenegriekblad. Samen met kidneybonen, stukjes vegan kip en gedroogde limoenen is het een traditioneel gerecht in Iran. Het wordt vaak gegeten op de vrijdag, de heilige dag daar. Het heeft een verfijnde, aparte smaak en is ook nog eens supergezond. Het wordt geserveerd met Basmatirijst en saffraan. De gedroogde kruidenmelange en limoenen zijn te koop in de grotere steden bij Iraanse en Afghaanse winkels en ook online.
Deze zomerse salade is snel klaar en is een passend bijgerecht voor op een barbecue. Maar hij smaakt ook goed bij (gebakken) aardappels en een vleesopvolger.
Een makkelijke moestuingroente is snijbiet. Maar wat kun je daar eigenlijk mee? Heel veel! Zo is het een gezonde toevoeging in een curry of pasta. Maar je kunt het ook goed in een soep verwerken.
Deze borrelhapjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook een smaaksensatie! Kies je favoriet of maak beide soorten om je gasten een keuze te geven.
Met dit gerecht heb je in een mum van tijd een stukje Japan op je bord met wat extra eiwit.
Een heerlijke (zomer)salade van parelcouscous met een Italiaanse inslag. Parelcouscous is de grote broer van couscous en is wat zachter van smaak. Het is een heerlijke variant op andere pasta’s. Lekker tijdens een picknick!
Geniet van deze heerlijke groene taart! Makkelijk te variëren met de lentegroenten die je maar wilt.
Asperges worden vaak gegeten met ham, ei en botersaus, maar veel lekkerder, diervriendelijker en feestelijker zijn ze als topping op deze plaattaart!